Hlavní obsah

Amazon potají připravuje čtyři nové tablety, lákat budou nízkou cenou

Novinky, zgl

Společnost Amazon potají připravuje novou generaci počítačového tabletu Kindle Fire. Na trhu by se měly objevit hned čtyři nové verze, které budou ještě tenčí a lehčí než stávající model. Upozornil na to server AllThingsD s tím, že výrobce plánuje všechny novinky uvést na trh ještě před koncem letošního roku.

Foto: SHANNON STAPLETON, Reuters

První generace tabletu Kindle Fire

Článek

Nové varianty tabletu Kindle Fire se od sebe budou lišit především úhlopříčkou displeje. K dispozici bude sedmipalcová a 8,9palcová verze s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Obě varianty se pak budou prodávat buď s WiFi nebo 3G modulem pro přístup na internet. K dispozici tak budou čtyři různé konfigurace.

Informace o plánovaných tabletech společnost Amazon zatím oficiálně nepotvrdila. Podle serveru AllThingsD by se přesto novinky měly začít prodávat už v průběhu třetího kvartálu letošního roku. Jak je pro výrobce typické, zákazníky se bude opět snažit zaujmout především nízkou cenou.

Aktuálně nabízená první generace tabletu Kindle Fire se v Česku prodává za pět a půl tisíce korun, v zahraničí ještě o více jak tisícovku levněji. Má sedmipalcový displej s rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů a dvoujádrový procesor. Hmotnost jen mírně přesahuje 400 gramů a tloušťka je jen 11 mm. K internetu se připojuje pouze pomocí WiFi sítí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám