Hlavní obsah

Soud zamítl žádost Samsungu o zrušení zákazu prodeje tabletu

Americký soud zamítl žádost jihokorejské společnosti Samsung Electronics o zrušení zákazu prodeje jeho tabletu Galaxy Tab 10.1 ve Spojených státech. Soud zakázal prodej tabletu na žádost firmy Apple, podle které Samsung nezákonně okopíroval design jejího oblíbeného tabletu iPad.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Tab

Článek

Soudkyně okresního soudu Lucy Kohová minulý týden vyhověla žádosti Applu o zastavení prodeje tabletu od Samsungu, který využívá operační systém Android. Apple tak získal důležité vítězství v patentovém sporu, který vede s jihokorejskou firmou. Samsung v reakci na to požádal soud, aby zrušil zákaz prodeje až do rozhodnutí o odvolání.

Okresní soud není poslední šancí pro Samsung. Ten se rovněž odvolal k federálnímu dovolacímu soudu ve Washingtonu, který má výhradní pravomoc pro spory o duševní vlastnictví. Samsung nebojuje jen o svůj tablet. V pátek soudkyně Kohová rozhodla také o předběžném zastavení prodeje telefonu Galaxy Nexus.

Právní bitvu mezi oběma společnostmi odstartoval Apple loni v dubnu ve Spojených státech, když obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy "otrocky" kopírují jeho produkty iPhone a iPad. Spor se od té doby rozšířil do dalších zemí, včetně Austrálie, Japonska, Koreje a některých evropských zemí. Několik soudů, včetně Nizozemska, USA a Austrálie, však již rozhodlo, že Samsung může své tablety prodávat.

Foto: Apple

Apple iPad

Podle Samsungu naopak porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i u všech tří generací počítačových tabletů iPad. [celá zpráva]

Apple a Samsung si konkurují na lukrativním trhu smartphonů a počítačových tabletů. Vzhledem k tomu, že těmto segmentům trhu se obecně předpovídá další silný růst, je důležité, aby výrobci těchto zařízení měli také oprávnění používat patenty ke klíčovým technologiím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám