Hlavní obsah

Konkurent iPadu od Microsoftu se bude prodávat za 12 tisíc korun

Novinky, mif

Kolem nového tabletu Surface s operačním systémem Windows 8 dělá Microsoft velké tajnosti. Kromě vzhledu tak zatím není ani jasné, jaké konkrétní hardwarové součástky novinka nabídne. Serveru DigiTimes se však již podařilo zjistit, za jakou cenu se bude přístroj prodávat. Základní model bude k dispozici za 12 tisíc korun.

Microsoft Surface

 
Článek

Microsoft Surface se bude prodávat ve dvou verzích, které se budou lišit především svým výkonem. Levnější s 12tisícovou cenovkou bude postavena na mikroprocesorech ARM, které používají i některé chytré telefony.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Výkonnější varianta by pak měla stát 16 tisíc korun. Právě tento dražší model by měl podle současného šéfa Microsoftu Steva Ballmera konkurovat moderním laptopům, jako jsou například ultrabooky. Surface by se měl začít prodávat letos na podzim, hned po uvedení operačního systému Windows 8.

„Zdroj prozradil, že průmyslový design počítačů Microsoft Surface by měl přilákat především firemní klientelu. Ale očekává se, že jejich vyšší ceny budou v prodejích největší překážkou,“ uvedla Monica Chenová ze serveru DigiTimes.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Druhou generaci iPadu je totiž možné zakoupit za méně než deset tisíc korun. Za tuto sumu své tablety nabízí také řada dalších konkurenčních výrobců, jako je Acer, Toshiba, Lenovo Samsung i Asus.

Druhou překážkou, která by mohla zhatit úspěch tabletu Surface, je absence 3G modulu. Podle serveru TechSpot, který se odvolává na agenturu Bloomberg, nabídne novinka internetové připojení výhradně prostřednictvím standardu WiFi. To je podle některých zahraničních pozorovatelů krok zpět. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám