Hlavní obsah

Cenová revoluce: extrémně výkonné počítačové tablety budou stát 4000 korun

Novinky, mif

Ty nejvýkonnější počítačové tablety s čtyřjádrovými procesory se v současnosti prodávají za více než deset tisíc korun. Cenovou revoluci chce ale rozpoutat společnost Nvidia, jejíž čipy se používají ve většině přístrojů s operačním systémem Android. Cena extrémně výkonných novinek by se měla pohybovat okolo 199 USD, tedy čtyř tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Naše strategie je prostá. Chceme na trh uvést čtyřjádrové tablety se systémem Android Ice Cream Sandwich za cenu 199 dolarů. Právě proto jsme vytvořili platformu Kai,“ uvedl Rob Csonger ze společnosti Nvidia pro server Tab Arena.

Podle něho bude cena tak nízká především díky změně výrobních procesů a velice dobrým prodejním výsledkům. Zda výrobci nepřistoupí v rámci šetření i k použití méně kvalitních komponent, ukáže až čas.

S jakými konkrétními výrobci se společnost Nvidia na uvedení levnějších tabletů dohodla, Csonger neprozradil. S ohledem na současnou spolupráci by ale tablety s platformou Kai mohli nabídnout prakticky všichni přední výrobci, jako je Asus, Acer, Samsung, Lenovo, Dell, Hewlett-Packard či Toshiba.

Výrazné zlevnění počítačových tabletů předpokládali někteří zahraniční pozorovatelé již dříve. Jedním z důvodů je podle nich uvedení tabletu Amazon Kindle Fire s Androidem, který se prodává právě za zmiňovaných 199 dolarů.

Foto: SHANNON STAPLETON, Reuters

Výkonný ředitel Amazonu Jeff Bezos s novým tabletem Kindle Fire

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám