Hlavní obsah

Nové iPady se přehřívají

Novinky, mif

Třetí generace iPadů, kterou společnost Apple odhalila na začátku března, je čtyřikrát výkonnější než předchozí verze. Podle testů amerického časopisu Consumer Reports ale kvůli tomu novinka trpí problémy s přehříváním. Časopis na problémy s přehříváním upozornilo nezávisle na sobě několik majitelů nových jablečných tabletů.

Foto: Reuters

Šéf Apple Tim Cook a iPad 3

Článek

Test časopisu Consumer Reports prokázal, že nový iPad může při práci dosahovat vyšších provozních teplot než druhá generace. Po hraní akční hry po dobu 45 minut se teplota jablečné novinky vyšplhala na 47 °C.

Apple přitom nedoporučuje iPad používat, pokud jeho teplota přesáhne 35 °C. V takovém případě by měli uživatelé tablet okamžitě vypnout, aby v krajním případě nedošlo k poškození některých hardwarových součástek.

Mluvčí Applu podle ČTK k tvrzení o přehřívání uvedl, že při předprodejních testech v rámci firmy se teploty nového iPadu nevymykaly z jejich teplotních specifikací.

Nový iPad nabízí vyšší rozlišení a lepší výkonVideo: Apple

I přes údajné problémy s přehříváním se novému iPadu daří. Od minulého pátku se ho prodalo přes tři milióny kusů. „Nový iPad je senzace se třemi milióny prodaných kusů. To je nejsilnější start iPadu v celé jeho historii. Zákazníci milují nové funkce iPadu a jeho ohromující displej,“ uvedl šéf marketingu společnosti Apple Philip Schiller s tím, že je zvědavý, jak se novince bude dařit na dalších trzích.

V druhé vlně se tento pátek začne prodávat v dalších 24 státech. Kromě České republiky a Slovenska také v Bulharsku, Rakousku, Dánsku, Finsku, Maďarsku, Irsku, Mexiku, Portugalsku, Španělsku či Švédsku. Oficiální ceny pro tuzemský trh zatím společnost Apple neprozradila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám