Hlavní obsah

Nový iPad trhá prodejní rekordy, Apple prodal už tři milióny tabletů

Novinky, mif

Společnost Apple se pochlubila, že se jí podařilo prodat už tři milióny nových iPadů. Třetí generace počítačového tabletu s logem nakousnutého jablka se přitom začala prodávat teprve minulý týden v pátek, a to pouze ve vybraných 12 destinacích. Aktuálně je nový iPad dostupný například ve Velké Británii, Německu, USA či Japonsku.

Foto: Apple

Apple iPad

Článek

„Nový iPad je senzace se třemi milióny prodaných kusů. To je nejsilnější start iPadu v celé jeho historii. Zákazníci milují nové funkce iPadu a jeho ohromující displej,“ uvedl šéf marketingu společnosti Apple Philip Schiller s tím, že je zvědavý, jak se novince bude dařit na dalších trzích.

V druhé vlně se tento pátek začne prodávat v dalších 24 státech. Kromě České republiky a Slovenska také v Bulharsku, Rakousku, Dánsku, Finsku, Maďarsku, Irsku, Mexiku, Portugalsku, Španělsku či Švédsku. Oficiální ceny pro tuzemský trh zatím společnost Apple neprozradila.

Foto: ČTK/AP

Jedna z nejdelších front na nový iPad se utvořila v Londýně.

Třetí generace iPadu vypadá stejně jako předchozí verze, ale má vyšší výkon a řadu nových funkcí. Vylepšený je především displej, který je stejně velký jako u iPadu 2, ale nabízí výrazně vyšší rozlišení – 2048 x 1536 pixelů. Díky vyššímu rozlišení dokáže novinka zobrazit více detailů, což přijde vhod především při brouzdání na webu, prohlížení fotografií nebo při čtení knih.

Dalším vylepšením prošel vestavěný pětimegapixelový fotoaparát. Ten nově obsahuje obrazovou stabilizaci a dokáže natáčet Full HD video. Především zahraniční uživatelé pak ocení u novinky podporu rychlého mobilního internetu čtvrté generace. [celá zpráva]

Nový iPad nabízí vyšší rozlišení a lepší výkonVideo: Apple

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám