Hlavní obsah

Nových iPadů je nedostatek, první várku Apple vyprodal za jediný den

Novinky, mif

Nový iPad by se měl začít oficiálně prodávat teprve v pátek, přesto už je přístrojů nedostatek. Společnost Apple totiž nabídla zákazníkům pořídit si počítačový tablet s logem nakousnutého jablka v předobjednávce prostřednictvím jejich internetového obchodu. Zájem byl tak enormní, že se skladové zásoby rozebraly během jediného dne.

Foto: Reuters

iPad 3

Článek

Finanční analytik společnosti Piper Jaffray Gene Munster odhaduje, že během jediného dne obdržela společnost Apple okolo jednoho miliónu objednávek na nový iPad. U druhé generace se mu přitom takovou laťku podařilo pokořit téměř až po týdnu, připomněl server Mashable.

Kvůli vysokému zájmu zákazníků a nedostatku přístrojů už dokonce Apple upravil informace o dostupnosti přístroje na svých internetových stránkách. Lidé, kteří si jej nyní objednají, jej obdrží za dva až tři týdny.

Foto: Reuters

Šéf Apple Tim Cook a iPad 3

Oficiálně se ale zatím zástupci Applu k informacím o nedostatku nových iPadů nevyjádřili. Vyloučeno tak není, že dostupnost novinky bude po zahájení prodeje problematická, stejně jako tomu bylo u druhé generace. Tehdy za to ale mohlo zemětřesení v Japonsku. [celá zpráva]

V Česku by se měl prodej nového iPadu odstartovat příští týden v pátek. Vybírat bude možné mezi verzemi s WiFi připojením a 4G internetem, přičemž obě varianty budou k dispozici v bílé i černé barvě a s 16, 32 a 64 GB vestavěné paměti.

Oficiální ceny pro tuzemský trh zatím společnost Apple neprozradila. Podle cenové politiky firmy lze ale předpokládat, že cena nejlevnější 16GB verze s WiFi připojením se bude pohybovat okolo 13 000 Kč. Cena nejvybavenějšího iPadu 3 s 4G internetem a 64GB pamětí by pak neměla přesáhnout hranici 20 tisíc korun.

Co umí iPad 3

iPad 3 vypadá stejně jako předchozí verze, ale má vyšší výkon a řadu nových funkcí. Vylepšený je především displej, který je stejně velký jako u iPadu 2, ale nabízí výrazně vyšší rozlišení – 2048 x 1536 pixelů. Díky vyššímu rozlišení dokáže novinka zobrazit více detailů, což přijde vhod především při brouzdání na webu, prohlížení fotografií nebo při čtení knih.

Dalším vylepšením prošel vestavěný pětimegapixelový fotoaparát. Ten nově obsahuje obrazovou stabilizaci a dokáže natáčet Full HD video. Především zahraniční uživatelé pak ocení u novinky podporu rychlého mobilního internetu čtvrté generace. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám