Hlavní obsah

Nový tablet od Aceru se v Česku prodává za 8500 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Acer chce iPadu konkurovat nízkou cenou. Pomoci jí k tomu má nový počítačový tablet Acer Iconia Tab A200, který tuzemští prodejci začali nabízet za cenu okolo 8500 Kč. Vyplývá to z informací tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: Acer

Acer Iconia Tab A200

Článek

Podle Zboží.cz lze počítačový tablet Iconia Tab A200 od společnosti Acer nejlevněji zakoupit za 8441 Kč. Více než deset dalších prodejců pak novinku nabízí pod devět tisíc. Najdou se ale i prodejci, kteří si přístroj cení na více než deset tisíc.

Srdcem tabletu je dvoujádrový procesor Core A9 taktovaný na 1 GHz. I když má stejný takt jako iPad 3, v praxi je jeho výkon nižší. Do vínku dostala novinka také 1 GB operační paměti.

Dotykový displej tabletu má úhlopříčku 10,1 palce a rozlišení 1280 x 800 obrazových bodů. Dále Iconia Tab A200 nabídne osm nebo 16 GB vestavěné paměti. Nechybí ani podpora paměťových karet typu microSD. Podporovány jsou bezdrátové standardy WiFi a Bluetooth.

Extrémně tenký tablet

Konkurenci iPadu začala tento týden prodávat také společnost Toshiba. Novinka s označením AT200 sází na kompaktní rozměry – její tloušťka je jen 7,7 mm, zatímco iPad 3 má 9,4 mm. Má 10,1palcový displej s rozlišením 1280x800 obrazových bodů.

Srdcem novinky je dvoujádrový procesor TI OMAP 4430, který pracuje na frekvenci 1,2 GHz. K dispozici je 1 GB operační paměti. Tablet nabízí kapacitu až 64 GB. Tu je navíc možné ještě rozšířit díky slotu na paměťové karty typu microSD až o dalších 32 GB.

Foto: Novinky

Toshiba AT200

Ve výbavě Toshiby AT200 nechybí ani dva vestavěné fotoaparáty, pětimegapixelový pro natáčení videa a focení a dvoumegapixelový na čelní straně. Dále pak GPS, stereofonní reproduktory, Bluetooth, WiFi, čidlo intenzity okolního světla či kompas.

Nejlevněji je možné Toshibu AT200 podle Zboží.cz pořídit za 12 178 Kč. Nad 12 tisíc pak novinku nabízí další dvě desítky obchodů. Pro srovnání aktuálně nabízený iPad 2 se aktuálně nabízí za nejnižší cenu v historii – základní verze bez 3G modulu s 16GB pamětí vyjde na 9990 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám