Hlavní obsah

Nová generace Apple TV nabídne řadu zajímavých funkcí

Novinky, zgl

Na středeční tiskové konferenci společnosti Apple se vše točilo okolo nového počítačového tabletu iPad 3. Hned na úvod prozradil šéf firmy Tim Cook, že službu iCloud používá už 100 miliónů uživatelů a nově nabízí i filmy a seriály ve vysokém rozlišení (Full HD). Vzápětí odhalil novou Apple TV, která přináší řadu zajímavých funkcí.

Foto: Apple

Apple TV

Článek

Nová Apple TV nabízí jednodušší uživatelské rozhraní, díky kterému uživatelé získají snadnější přístup k zakoupeným filmům, televizním pořadům, hudbě a dalším datům uloženým ve službě iCloud. „Apple je daleko jednodušší než kdykoliv předtím, ať s ní chcete dělat cokoliv,“ uvedl na středeční prezentaci Cook.

Foto: Reuters

Tim Cook vyzdvihuje přednosti Apple TV

Funkce AirPlay pak dokáže spojit bezdrátově iPad s Apple TV a přenášet “vzduchem“ video, hudbu, nebo fotky přímo do televize. Videa novinka dokáže přenášet ve vysokém rozlišení (Full HD). „Lidé budou u nové Apple TV milovat streamování filmů a televizních pořadů ve Full HD rozlišení. I fotky se jim zobrazí v maximálním rozlišení televizoru,“ doplnil Cooka Philip Schiller ze společnosti Apple.

Foto: Apple

Apple TV

Apple TV je v podstatě taková malá krabička, která disponuje WiFi modulem, ethernetovým portem a HDMI výstupem. U televizoru nahrazuje funkce multimediálního centra, navíc si díky ní mohou lidé půjčovat za poplatek filmové novinky on-line.

Televizor s logem nakousnutého jablka

Ještě před tiskovou konferencí internet obletěly spekulace, že Apple chce představit vlastní řadu televizorů. Ta by se ale měla začít prodávat až před Vánocemi, a tak o ní na středeční akci nezaznělo ani slovo. Zda novinky na podzim Apple skutečně odhalí, zatím zůstává otázkou.

Podle serveru DigiTimes by se nové televizory měly jmenovat iTV. To je vcelku logické, protože americký počítačový gigant se vždy snaží pojmenovávat své přístroje stejným způsobem – k typu přístroje jednoduše přidá písmenko i. Stejné je to například u iPhonu (iTelefonu).

Televizory s logem nakousnutého jablka by se měly na podzim začít prodávat ve dvou verzích - s úhlopříčkami 32 a 37 palců (82 a 94 cm). Novinky by měly umět vše, co aktuálně nabízí Apple TV.

iPhone 5 ještě letos

Představen by měl být na podzim také iPhone 5, který prý existoval ještě před smrtí Steva Jobse. Apple se ale rozhodl místo něj odhalit jen přepracovanou čtyřku. „iPhone 5, respektive zcela přepracovaný iPhone, skutečně existoval. O tom, že místo něj bude představena verze 4S, rozhodlo vedení Applu pouze pár měsíců před tiskovou konferencí,“ prozradil serveru Business Insider utajovaný zdroj.

Nicméně informace o existenci iPhonu 5 dokonale zapadají do mozaiky informací, které na veřejnost unikly již dříve. Už loni v září se objevila informace o tom, že zaměstnanec ztratil prototyp iPhonu 5 v baru Cava 22 v San Franciscu. Nálezce jej prostřednictvím služby Craigslist prodal neznámo komu. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Server 9to5mac.com uveřejnil fotografii z údajným předním krytem nového iPhonu 5.

Minulý rok v létě zase internet obletěla fotografie krytu iPhonu 5, která se nejprve objevila na webových stránkách čínského výrobce, jenž Applu dodává součástky na přístroje. Na snímku je vidět, že by se při stejné velikosti telefonu měla plocha displeje rozšířit, jak do šířky, tak do délky. Okraje na pravé a levé straně by mohly být velmi tenké. Lze tedy předpokládat, že novinka bude mít navíc ještě vyšší rozlišení než její předchůdci.

iPhone 4S byl představen 4. října, pouhý jeden den před smrtí spoluzakladatele společnosti Apple Steva Jobse. Ten se v minulých letech potýkal s rakovinou a roku 2009 podstoupil transplantaci jater.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám