Hlavní obsah

Chytrý telefon od Asusu nahradí počítačový tablet i notebook

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled se PadFone od společnosti Asus nijak výrazně neliší od konkurenčních chytrých telefonů. Přesto je novinka zcela výjimečná, protože ji můžete díky speciální dokovací stanici proměnit v počítačový tablet nebo dokonce i v notebook. Zajímavého hybrida firma představila na největším evropském veletrhu s mobilními novinkami Mobile World Congress (MWC) v Barceloně.

Aktuálně nabízený Asus PadFone

 
Článek

Dokovací stanice je v podstatě jednoduchý monitor, který vypadá jako počítačový tablet. Bez telefonu fungovat nedokáže. Jako klasický notebook můžete novinku využívat ve chvíli, kdy k displeji připojíte prostřednictvím kovového nástavce odnímatelnou klávesnici.

Foto: Asus

Asus PadFone

V základu má telefon 4,3palcový displej s rozlišením 960x540 obrazových bodů. V případě, že novinku připojíte k dokovací stanici, začne využívat panel s úhlopříčkou 10,1 palců a rozlišením 1280x800 pixelů. Displej je navíc chráněn proti poškození odolnou vrstvou Corning Gorilla Glass.

Srdcem telefonu je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4, který je taktován na 1,5 GHz. O grafické operace se pak stará čip Adreno 225. V prodeji se objeví dvě verze PadFonu, které se budou lišit kapacitou vestavěné paměti (16 GB vs. 32 GB).

Foto: Asus

Asus PadFone

Asus PadFone je vybaven vestavěným fotoaparátem s rozlišením osm megapixelů. Samozřejmostí je podpora bezdrátových standardů WiFi či Bluetooth, nechybí ani integrovaný GPS čip.

Dostupnost ani cena novinky nebyly zatím oficiálně oznámeny. Podle informací Novinek by se ale Asus PadFone měl na trhu objevit ve druhém čtvrtletí letošního roku za cenu okolo 20 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám