Hlavní obsah

Apple zve novináře na utajovanou akci, nejspíše odhalí iPad 3

Novinky, mif

Společnost Apple začala vybraným novinářům rozesílat pozvánky na akci příští týden do San Franciska. Co přesně chce firma s logem nakousnutého jablka světu ukázat, zatím nebylo oficiálně oznámeno. Spekuluje se ale o tom, že jednou z nejdůležitějších novinek bude iPad 3.

Článek

„Máme něco, co musíte skutečně vidět. A dotknout se,“ uvedl Apple v pozvánce, na které jsou vyobrazeny ikony operačního systému iOS. Právě ten používá také počítačový tablet iPad. Akce proběhne v San Franciscu ve středu 7. března v 19 hodin SEČ.

Vylepšení by se měl dočkat především displej iPadu 3. První i druhá generace iPadu nabízí 9,7palcový displej s rozlišením 1024 x 768 obrazových bodů. Stejnou úhlopříčku by měla nabídnout i trojka, avšak s výrazně jemnějším rozlišením – 2048 x 1536 pixelů. Displej s lepším rozlišením žádný výrobce nenabízí.

Podle některých zdrojů by se vylepšení měl dočkat vestavěný fotoaparát a baterie tabletu, která bude mít o něco vyšší výdrž. Jaká další vylepšení novinka nabídne, zatím není známo. Vzhledem by se však měla velice podobat druhé generaci, která byla představena na začátku loňského roku.

Společnost Apple plánuje v blízké budoucnosti začít kromě nového iPadu 3, prodávat také jeho menší variantu. Uvedl to list Wall Street Journal s odvoláním na důvěryhodný zdroj, který je obeznámen se situací v Applu. Podle něj již novinku testují kromě amerického počítačového giganta také asijští dodavatelé součástek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám