Hlavní obsah

Unikátní tablet od Lenova se ukrývá v těle ultrabooku

Novinky, zgl

Na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky na světě Consumer Electronics Show (CES) představila řada výrobců nové ultrabooky. Jeden z nejzajímavějších odhalila společnost Lenovo. Novinka nazývaná Yoga totiž v sobě ukrývá také počítačový tablet.

Foto: Lenovo

Lenovo Yoga

Článek

Na první pohled se Lenovo Yoga nijak neliší od obyčejných přenosných počítačů. Má 13,3palcový displej s rozlišením 1600 x 900 obrazových bodů a nechybí ani tradiční klávesnice s rozložením QWERTY pro pohodlné psaní.

V tablet se Yoga promění ve chvíli, kdy displej prohnete až pod klávesnici. Ta pak začne sloužit výhradně jako podstavec tabletu. Zařízení se v takovémto stavu ovládá výhradně prostřednictvím dotykové obrazovky.

Foto: Lenovo

Lenovo Yoga

„Lenovo Yoga, který kombinuje nejlepší vlastnosti ultrabooku s nejlepšími vlastnosti tabletu, ukazuje, že jsme schopni chápat měnící se potřeby našich zákazníků, kteří hledají dokonalou kombinaci konzumace i tvorby obsahu,“ prohlásil na veletrhu CES Peter Hortensius, prezident divize Product Group společnosti Lenovo.

Novinka pracuje s Windows 8. Prodávat se proto začne až poté, co bude oficiálně odhalena finální verze tohoto operačního systému, tedy letos na podzim. Cena přístroje by se měla pohybovat okolo 30 000 korun.

Foto: Lenovo

Lenovo Yoga

Co jsou to ultrabooky?

Ultrabooky se snaží spojit všechny klady netbooků i notebooků do jediného přístroje. Mají kompaktní rozměry i dlouhou výdrž baterie a přitom nabídnou vysoký výkon, který řadě uživatelů u netbooků chyběl. Zároveň mají zabudované speciální funkce, které data chrání při ztrátě nebo odcizení ultrabooku.

Platformu ultrabooků vymyslela společnost Intel, která zároveň stanovila přesná kritéria, jež musí tyto přístroje splňovat. Každý model musí být tenčí než 18 mm. Důraz je kladen také na nízkou hmotnost – všechny nové modely proto neváží ani dva kilogramy.

Proti klasickým notebookům musí každý ultrabook vydržet pracovat na baterii alespoň pět hodin. Nové přístroje musí být také vybaveny plnohodnotnými procesory Intel Core, které jsou ve srovnání s netbooky mnohonásobně výkonnější. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám