Hlavní obsah

Unikátní skládací tablet se dvěma displeji se v Česku prodává za 16 500 korun

Novinky, mif

V nabídce české pobočky společnosti Sony se v tichosti objevil nový počítačový tablet S2, který je vybaven dvěma displeji. Společně s ním se začal prodávat také jeho větší bratříček s atraktivním vzhledem – model S1. Cena obou tabletů s 3G modulem je 16 500 Kč, model S1 se pak nabízí také bez 3G modulu za 13 400 korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nové tablety společnosti SonyVideo: Reuters

 
Článek

Rozdíly mezi novými tablety jsou patrné hned na první pohled. Zatímco S1 má velký 9,4palcový displej, S2 má dva malé 5,5palcové displeje, které je možné pro snazší přenášení složit. Ve složeném stavu jsou navíc chráněny oba displeje proti pádům.

U modelu S2 mohou být dva dotykové displeje využity společně nebo nezávisle. To je praktické například při psaní textu, kdy jedna obrazovka může sloužit jako virtuální klávesnice. Ve spojeném režimu pak vidíte text na obou obrazovkách, přičemž část horního plynule přechází na spodní.

Po hardwarové stránce jsou obě novinky stejné, mají dvoujádrový procesor a výkonnou grafickou kartu Nvidia Tegra 2. V jejich výbavě nechybí WiFi, Bluetooth, 3G modul a infračervený senzor, který bude sloužit k ovládání televizí Sony.

Nové tablety by měly společnosti Sony pomoci stát se letos dvojkou na trhu tabletů. „iPad od Applu je jednoznačně králem trhu tabletů. Kdo ale bude druhý a třetí? Na to se zaměřujeme my, rádi bychom se do roka stali číslem dvě,“ řekl již dříve na veletrhu CES šéf počítačové divize Sony Kunimasa Suzuki.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám