Hlavní obsah

Ultrabook od Hewlett-Packardu sází na nízkou cenu a dlouhou výdrž

Novinky, zgl

Společnost Hewlett-Packard zařadila do své nabídky nový ultrabook Folio 13. Novinka se snaží zaujmout především dlouhou výdrží na baterii. I přes poměrně výkonný hardware se totiž bez elektrické zásuvky obejde bezmála deset hodin. Příznivá je také pořizovací cena přístroje.

Článek

Srdcem ultrabooku HP Folio 13 je procesor Core i5-2467M, který je taktován na 1,6 GHz. Díky technologii Turbo Boost, je ale schopen se v případě potřeby přetaktovat až na 2,3 GHz. Dostatek výkonu zajišťuje také operační paměť s kapacitou 4 GB.

Stejně jako téměř všechny již představené ultrabooky, má novinka 13,3palcový displej s rozlišením 1366 x 768 obrazových bodů. Pro uložení dat je určena 128GB jednotka typu SSD, která je velice rychlá a energeticky nenáročná. I proto by měl podle údajů výrobce vydržet tento model pracovat na baterii přibližně 9,5 hodiny.

Ve výbavě novinky nechybí ani WiFi, webkamera TrueVision HD či multiformátová čtečka paměťových karet. Za vyzdvihnutí stojí také technologie Coolsense, díky níž by měl ultrabook mít propracovanější systém chlazení – měl by produkovat méně tepla a být tím pádem i znatelně tišší.

Jedním z největších lákadel je také pořizovací cena ultrabooku. V České republice se totiž nejlevnější přenosné počítače této kategorie prodávají bezmála za 20 000 korun. Cena v internetovém obchodě společnosti Hewlett-Packard je aktuálně 899 USD, tedy 17 200 korun. Otázkou však je, zda cena bude takto příznivě nastavena i ve chvíli, kdy se HP Folio 13 začne prodávat na tuzemském trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám