Hlavní obsah

Nové ultrabooky dostanou extrémně rychlé SSD disky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciálně pro extrémně tenké notebooky vyrobila společnost Samsung nový SSD disk, který patří k těm nejrychlejším na trhu. Upozornil na to server AnandTech s tím, že touto jednotkou budou vybaveny nové ultrabooky, které se začnou prodávat v roce 2012.

Článek

SSD jednotky neobsahují žádné pohyblivé součástky, díky čemuž jsou proti klasickým diskům daleko rychlejší. V případě nového modelu Samsung PM830 slibuje výrobce rychlost čtení až 500 MB/s a zápisu až 260 MB/s.

Takové rychlosti v dnešní době dosahují ty nejrychlejší SSD jednotky na trhu. V praxi bude nárůst výkonu znát při otevírání a ukládání souborů, ale i při spouštění počítače – Windows by s tímto SSD diskem měly nastartovat za 20 až 30 vteřin. S klasickým pevným diskem to přitom může být klidně i třikrát déle.

SSD disk Samsung PM830 se bude vyrábět v kapacitách 64 GB, 128 GB a 256 GB. Jeho cenu výrobce oficiálně neuvedl, protože do volného prodeje se nikdy nedostane. Nainstalován bude výhradně v nových přenosných počítačích. Díky svým miniaturním rozměrům (50,9x30x3,8 mm) a nízké hmotnosti (8 g) by mohl najít uplatnění také mezi novými tablety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám