Hlavní obsah

Samsung začal po zákazu soudu prodávat novou verzi tabletu Galaxy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V září zakázal soud v Německu prodávat počítačový tablet Samsung Galaxy Tab 10.1, protože prý porušuje patenty společnosti Apple a příliš se podobá populárnímu iPadu. Tento týden proto jihokorejský elektronický gigant představil novou verzi svého tabletu s přídomkem N, která odstraňuje všechny sporné prvky, které německé justici vadily.

Článek

„Nově upravené zařízení se přejmenovalo na Galaxy Tab 10.1N. Pozměnili jsme design i konstrukci rámu a také reproduktor byl umístěn jinam,“ uvedl při představení novinky Jason Kim. V ostatních parametrech se ale novinka nijak neliší od verze bez přídomku N.

Samsung i Apple vedou společně patentové spory již několik měsíců. Podle jihokorejského elektronického giganta porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i obou generací počítačových tabletů iPad.  [celá zpráva]

Applu zase vadí vzhled počítačových tabletů Galaxy Tab, které se podle zástupců firmy velmi podobají jejich iPadu. Po úspěšném zákazu prodeje tabletu od Samsungu v Německu, podává Apple postupně žaloby i na dalších trzích.

Jedním z nich je Amerika, kde se v polovině října konalo první líčení. To soudkyně Lucy Koh začala velice netradičně. Vzala oba konkurenční počítačové tablety nad hlavu a zeptala se právníků Samsungu, jestli mohou určit, který tablet vyrábí jejich klient.

Tato žádost podle serveru Apple Insider jihokorejskou obhájkyni velmi zaskočila a po chvilce mlčení odpověděla velmi vyhýbavě. „Ne z této vzdálenosti, vaše ctihodnosti,“ uvedla právnička. Situaci se snažil zachránit druhý právník Samsungu, který následně odpověděl správně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám