Hlavní obsah

Apple pracuje na bezdotykovém ovládání pro iPad a iPhone

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská společnost Sky v tomto týdnu představila nový chytrý telefon Vega LTE, který se ovládá bezdotykově. Na podobném systému pracuje podle serveru Apple Insider také společnost Apple. Podle nepotvrzených spekulací by se bezdotyková technologie mohla objevit už u iPadu 3 a iPhonu 5. Ty by měla firma představit nejspíše už v příštím roce.

Článek

Společnost Apple zatím informace o připravované technologii bezdotykového ovládání nijak nekomentovala. To ale není ničím výjimečným, protože zástupci firmy za žádných okolností neprozrazují informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Podle některých zahraničních pozorovatelů se na vývoji bezdotykového ovládání mohl podílet ještě bývalý šéf Applu Steve Jobs, který zemřel na začátku října ve věku 56 let. Jobs, jenž byl hlavním vizionářem firmy a pravidelně přinášel revoluční nápady, měl totiž vedení společnosti zanechat plány na nové produkty až do roku 2015. [celá zpráva]

Bezdotykové přijmutí hovoru a ovládání přehrávání skladeb není revoluční myšlenkou. Již před pár lety jej bylo možné používat na telefonech od Nokie díky aplikaci EyeSight EyeCall. Tento týden byl také představen nový chytrý telefon Vega LTE, který je vybaven bezdotykovou technologií.

Model Vega LTE se ovládá jednoduše. Speciální software snímá pomocí kamery na čelní straně pohyb před displejem. Když rozpozná lidské ruce, udělá takový úkon, jaký je naprogramován pro dané gesto.

Například pokud máte špinavé ruce a někdo vám volá, stačí před kamerou jen mávnout rukou a hovor se automaticky přijme. Navíc se aktivuje hlasitý odposlech, abyste přístroj nemuseli brát vůbec do ruky. Podle výrobce najde bezdotykové přijmutí hovoru své uplatnění například i v autě, kdy je potřeba se místo hledání správného tlačítka plně věnovat řízení.

Stejným způsobem je možné ovládat například i přehrávání hudby, respektive posun skladeb či zahájení a ukončení přehrávání. Podporováno je také prohlížení fotografií či listování v elektronických knihách. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám