Hlavní obsah

Malý a extrémně výkonný počítač je stejně drahý jako zánovní fabie

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový počítač od společnosti Shuttle je zhruba dvakrát menší než většina dnes prodávaných sestav. I přes kompaktní rozměry ale patří k těm nejvýkonnějším domácím počítačům současnosti. Připojit je k němu dokonce možné až 16 monitorů najednou. Zájemci se ale musí připravit, že za zajímavou novinku zaplatí zhruba stejně jako za zánovní fabii. Upozornil na to server Tech Connect Magazine.

Článek

Sestava Shuttle H7 5820S je nabízena v několika různých konfiguracích. Ta nejvýkonnější je vybavena šestijádrovým procesorem Intel Core i7-980, který je taktován na 3,33 Ghz. V případě potřeby se ale dokáže sám přetaktovat až na 3,6 GHz.

Až 16 monitorů je možné k sestavě připojit díky tomu, že PC obsahuje dvě grafické karty Matrox M9188. K dispozici je 16 GB operační paměti a rychlá 240GB SSD jednotka, která slouží pro instalaci operačního systému a programů. Pro ukládání dat je pak určen pomalejší pevný disk s kapacitou 2000 GB (2 TB).

Ve výbavě sestavy nechybí ani Blu-ray vypalovačka, která je samozřejmě kompatibilní i s formáty CD a DVD. Sestava je dodávána s operačním systémem Windows 7 Profesional.

Nejvybavenější verze Shuttle H7 5820S, která se zatím prodává pouze v zahraničí, vyjde na 5000 eur, tedy téměř 125 tisíc korun. Výrazně ušetřit je pak možné výběrem méně výkonných komponent, například při volbě grafické karty s výstupy pro dva monitory je možné ušetřit 2886 eur (72 tisíc Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám