Hlavní obsah

Hewlett-Packard přehodnotil plány, dál bude prodávat osobní počítače

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení společnosti Hewlett-Packard (HP) změnilo svoje prázdninové rozhodnutí, že prodá divizi Personal Systems Group (PSG). I nadále se tak budou v obchodech prodávat počítače s logem HP. Zástupci počítačového giganta to uvedli na internetových stránkách firmy.

Foto: Novinky

Počítačová sestava HP

Článek

„HP objektivně zhodnotilo strategický, finanční a provozní dopad vyčlenění PSG. Z naší analýzy vyplývá, že ponechání PSG v rámci HP je správné rozhodnutí pro zákazníky, partnery, akcionáře i zaměstnance,“ uvedla Meg Whitman, prezidentka a generální ředitelka HP.

Spekulace, že HP nemá zájem si nadále ponechat výrobu počítačů, se na trhu objevily již před několika měsíci. Firma je potvrdila až v polovině srpna. Tehdy zástupci firmy uvedli, že výroba počítačů sice tvoří hlavní část příjmů HP, ale kvůli prudkému propadu cen počítačů a silné konkurenci je však nejméně zisková a potýká se s pomalým růstem.

Čistý zisk HP ve fiskálním třetím čtvrtletí stoupl o devět procent na 1,93 miliardy USD z loňských srovnatelných 1,77 miliardy USD. Příjmy se za tři měsíce do konce července zvýšily o necelá dvě procenta na 31,2 miliardy USD.

Společnost však nepotěšila investory výhledem na další období. Ve čtvrtém čtvrtletí očekává čistý zisk na akcii v rozmezí 1,12 až 1,16 dolaru. Analytici počítají se ziskem až 1,32 dolaru na akcii. HP rovněž mírně snížil výhled příjmů na celý letošní rok na 127,2 miliardy až 127,6 miliardy USD, z původních 129 miliard až 130 miliard. Analytici čekají příjmy 129,12 miliardy USD, napsala agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám