Hlavní obsah

Toshiba chce proti iPadu bojovat extra tenkým tabletem

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Toshiba na největším evropském veletrhu spotřební elektroniky a výpočetní techniky IFA ukázala nový počítačový tablet AT200. Ten patří k těm nejtenčím tabletům na světě. Jeho tloušťka je jen 7,7 mm, zatímco iPad 2 má 8,8 mm. I v dalších ohledech může novinka tabletu od Applu konkurovat.

Foto: Novinky

Toshiba AT200

Článek

Toshiba AT200 má 10,1palcový displej s rozlišením 1280 x 800 obrazových bodů. Úhlopříčka displeje iPadu 2 je 9,7 palců, a to při rozlišení 1024 x 768 pixelů.

Foto: Novinky

Toshiba AT200

Srdcem novinky od společnosti Toshiba je procesor TI OMAP 4430, který pracuje na frekvenci 1,2 GHz. K dispozici je 1 GB operační paměti. iPad 2 má pouze 512 MB operační paměti a 1GHz procesor Apple A5. Porovnávat výkon obou zařízení nicméně není podle hardwarových součástek možné, protože oba přístroje pracují pod jiným operačním systémem. I přes rozdílný hardware je ve výsledku odezva obou zařízení velice podobná.

Toshiba AT200 se bude stejně jako iPad 2 nabízet s kapacitou až 64 GB. Na rozdíl od tabletu s logem nakousnutého jablka půjde úložný prostor ještě rozšířit díky slotu na paměťové karty typu microSD až o dalších 32 GB.

Foto: Novinky

Toshiba AT200

Ve výbavě novinky nebudou chybět ani dva vestavěné fotoaparáty, pětimegapixelový pro natáčení videa a focení a dvoumegapixelový na čelní straně. Dále pak GPS, stereofonní reproduktory, Bluetooth, WiFi, čidlo intenzity okolního světla či kompas.

Bez elektrické zásuvky by se Toshiba AT200 měla obejít až osm hodin. iPad 2 má výdrž okolo deseti hodin. Kdy přesně se začne nový extrémně tenký tablet prodávat, není známo. Oznámena zatím nebyla ani jeho prodejní cena.

Foto: Novinky

Toshiba AT200

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám