Hlavní obsah

Unikátní bezdrátová myš ovládaná gesty se začne prodávat příští týden

Novinky, hlw, mif

Společnost Microsoft oznámila, že její nová, gesty ovládaná bezdrátová myš Touch Mouse se začne prodávat příští týden. Spolu s ní se na pulty obchodů dostane i vlnitá klávesnice Curve Keyboard 3000. Podrobné testy obou periferií Novinky.cz exkluzivně přinesly již v červnu a červenci.

Článek

Microsoft Touch Mouse je unikátní bezdrátová počítačová myš, která přináší odlišné ovládání, než většina uživatelů z běžných myší zná. Klasická tlačítka jsou doplněna o dotykové senzory, díky kterým můžeme ovládat operační systém Windows 7 pomocí multidotykových gest.

Asi nejpohodlnějším vylepšením je scrollování, u kterého stačí hladit myšku a internetové stránky či dokumenty se vám plynule posunují nahoru či dolů.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Na pohled působí Touch Mouse nadčasově. Její tvar je vhodný pro využití jak praváky, tak leváky.

Myš využívá senzor typu BlueTrack, který zvládá snímat různé povrchy, včetně dřeva, mramoru či koberce. Pro bezdrátové propojení s počítačem slouží nano USB přijímač. Podrobně jsme vám Microsoft Touch Mouse v testu představili už v červnu. [celá zpráva]

Podle výrobce by měla běžná maloobchodní cena myši být 1990 korun, což je o něco více než 1600 korun, které jsme podle dolarové ceny očekávali. Jelikož se ale jedná o doporučenou cenu, bude reálně o něco nižší a je možné, že se i zmiňovaným 1600 korunám přiblíží.

Druhou novinkou, která se objeví spolu s Touch Mouse na trhu, je Microsoft Curve Keyboard 3000. Jedná se o další model ergonomicky vlnité klávesnice, která by se měla mnohem lépe přizpůsobit běžnému položení rukou při psaní.

Curve Keyboard 3000 je oproti předchůdkyni ze série 2000 menší a tenčí, designově vylepšená. Celkově pěknému dojmu přidává lesklé orámování. Nová klávesnice je drátová.

I tento model jsme již měli možnost otestovat před vydáním a zjistili jsme, že je škoda osazení menšího počtu multimediálních kláves či posunutí indikačních LED diod do pravého dolního rohu. K dobru lze připočíst měkké klávesy a po zvyknutí si na ergonomii i pohodlné psaní. [celá zpráva]

Cena nové klávesnice by měla být doporučených maloobchodních 449 korun. Na obě novinky se vztahuje prodloužená tříletá záruka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám