Hlavní obsah

Kingston představil externí čtečku karet s rychlým rozhraním USB 3.0

Novinky, hlw, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Kingston představila novou externí čtečku paměťových karet Kingston USB 3.0 Media Reader, která díky použití rozhraní USB 3.0 patří k těm nejrychlejším modelům na tuzemském trhu. Navíc podporuje i nejnovější typ hojně používaných SD karet – SDXC.

Článek

USB 3.0 Media Reader je externí čtečka paměťových karet, která podporuje přenos dat z karet typu CompactFlash, SD, microSD, Memory Stick a jejich odvozených formátů, včetně nejnovějšího SD velkokapacitního formátu SDXC.

Hlavní přednostní novinky je podpora USB 3.0. Tento standard umí přenášet data rychlostí až 5 Gbit za sekundu. V praxi je tak možné data zkopírovat až desetkrát rychleji než se starším USB 2.0. Pro většinu dnešních paměťových karet je ale rychlost čtečky naddimenzovaná a nedokážou její potenciál plně využít.

USB 3.0 dokáže přenášet data na rozdíl od už prastarého USB 2.0 rychlostí ve stovkách MB/s, což je v případě čtečky možno využít zatím pouze u karet typu CompactFlash. Jejich nejrychlejší modely dosahují přenosových rychlostí okolo 100MB/s a používají se hlavně u profesionální záznamové techniky.

Pro přehrávání SD karet však zatím bohatě stačí čtečka s USB 2.0, neboť jejich rychlosti u běžných modelů se ani neblíží 30MB/s, což je přibližný limit přenosu dat u konektoru USB 2.0.

USB 3.0 Media Reader podporuje operační systém Windows 7, Vista a XP s SP3. Záruka je dva roky. Cena novinky se pohybuje okolo 600 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám