Hlavní obsah

Unikátní kulatý notebook má vysouvací displeje a dobíjí se vodou

Novinky, Miloslav Fišer

Velice zajímavý koncept notebooku budoucnosti představili designéři Seunggi Baek a Hyerim Kim. Novinka má dva vysouvací displeje a navíc se zcela obejde bez elektrické zásuvky – jednoduše stačí laptop namočit a baterie se za chvilku nabije. Upozornil na to server Yanko Design.

Článek

Novinka se jmenuje Plantbook a na první pohled není skoro vůbec poznat, že se jedná o notebook. Vypnutý přístroj totiž vypadá jako obyčejná tyč. To by mělo podle tvůrců přispět k větší mobilitě zařízení tak, aby si mohl svůj počítač nosit každý prakticky kamkoliv.

Ve chvíli, kdy chce uživatel s laptopem pracovat, jednoduše si vytáhne dva displeje, které jsou v trubicovém těle ukryty. Oba jsou dotykové, a tak jeden poslouží jako virtuální klávesnice. Pracovat by se tak na novince mělo stejně pohodlně, jako na většině dnešních noteboocích.

Plantbook by měl konkurovat také iPadu a dalším počítačovým tabletům, pokud se tedy skutečně začne jednou vyrábět. Pokud totiž z kulaté základny vysunete pouze jeden displej, pracuje se na počítači stejně jako na tabletu.

Velice zajímavý je také způsob nabíjení. Zatímco většina přenosných počítačů se po kontaktu s tekutinou odporoučí do křemíkového nebe, Plantbook se pomocí vody nabíjí. Stačí jej vložit do vázy podobně jako květinu a baterie se začne dobíjet. O nabití baterie poté informuje LED indikátor ve tvaru lístku.

Koncept nového notebooku se může zdát nereálný, designéři Seunggi Baek a Hyerim Kim přesto věří, že se v brzké budoucnosti začnou podobná zařízení běžně prodávat. Koneckonců koho by před třiceti lety napadlo, že počítač se obejde bez klávesnice a myši a bude se ovládat jen pomocí dotykového displeje – a ještě k tomu se nám bez problémů vejde do kapsy u kalhot.

Reklama

Výběr článků

Načítám