Hlavní obsah

Počítač je možné ovládat prstýnkem i propiskou

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napadlo vás někdy ovládat počítač propiskou? Inženýry ze společnosti Genius ano, a tak vytvořili unikátní tužku, která dokáže funkčně nahradit obyčejnou počítačovou myš. Nevšední výrobky se u Geniusu nejspíše chytly, protože v květnu firma představila myš ve tvaru prstenu.

Článek

Nová počítačová myš Genius Pen vypadá na první pohled jako obyčejná propiska. Stejně tak se i používá, akorát místo hrotu s inkoustem je vybavena optickým senzorem s vysokým rozlišením 1200 dpi. Nastavit jej lze také na nižší rozlišení 800 nebo 400 dpi.

„Trojice tlačítek zastupuje funkci levého a pravého tlačítka a scrollovacího kolečka u klasické myši. Pen Mouse komunikuje pomocí bezdrátové technologie pracující na frekvenci 2,4 GHz a vysílač se připojuje k počítači prostřednictvím rozhraní USB. K nabíjení myši slouží jedna baterie AAA,“ uvedl Tomáš Perman, mediální zástupce společnosti Genius.

Novinka je navíc vybavena chytrým šetřícím režimem, do kterého se automaticky přepne při nečinnosti. Po stisknutí libovolného tlačítka ji je opět možné používat. Genius Pen Mouse je již dostupná v tuzemských obchodech za cenu okolo 400 Kč.

V květnu uvedla na trh také společnost Genius zajímavou myš ve tvaru prstýnku. Abyste s ním mohli ovládat počítač, musíte si jej nasadit na ukazováček. „Pomocí palce kontrolujete kurzor a můžete jím i rolovat při prohlížení webových stránek nebo ovládat další multimédia, jako hudbu, filmy, fotky, prezentace a elektronické knihy,“ uvedl Perman.

Baterii myši je možné nabíjet z USB portu počítače pomocí dodávaného kabelu. Kromě něj naleznete v balení ještě praktické cestovní pouzdro a ovládací software ioMedia, který slouží k nastavení myši.

Genius Ring Mouse se již prodává v tuzemských obchodech za 600 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám