Hlavní obsah

Desítky nových počítačových tabletů chtějí sesadit iPad z trůnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tchajwanském veletrhu počítačové techniky Computex letos výrobci představí více než 50 nových modelů tabletů, které budou mít jediný cíl - vyrovnat se popularitě iPadu od Applu. Pětidenní akce odstartovala v úterý.

Článek

Své zboží pro mladý a rychle rostoucí trh s tablety představí například čínská společnost Lenovo či japonská Toshiba. Trh s tablety se otevřel v dubnu 2010, kdy šla na trh první verze iPadu od americké firmy Apple.

Computex je druhý největší veletrh počítačové techniky na světě. Jeho zaměření na tablety ukazuje na výrazný posun, kterým počítačové odvětví prochází. Na Tchaj-wanu je znát o to víc, že v zemi sídlí nebo působí největší světoví výrobci počítačů.

Mnozí spotřebitelé si dnes raději koupí malý dotekový tablet, než velký osobní počítač. Průzkumové agentury předpovídají, že se růst prodeje PC letos zpomalí právě proto, že stoupá zájem o tablety.

Analytická společnost Gartner Research například očekává, že se letos světový prodej PC zvýší o 10,5 procenta. V předchozí předpovědi ale agentura uváděla nárůst o 15,9 procenta. IHS iSuppli dokonce předpovídá celoroční pokles prodeje PC o 0,3 procenta, na 8,1 miliónu počítačů. Tabletům ale předpovídá agentura IDC prodej 50 miliónů proti 18 miliónům za minulý rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám