Hlavní obsah

Netradiční počítačová myš je vyrobena z vlny a dřeva

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velice zajímavou počítačovou myš vyrobil americký designér Joey Roth. Novinka je totiž vyrobena z hebké vlněné plsti a dřevěných destiček. I přes použití netradičních materiálů je počítačová periferie zcela funkční. Upozornil na to server Yanko design.

Článek

„Při tvorbě myši jsem se nechal inspirovat intimním kontaktem mezi myší a lidskou pokožkou. Právě v tom se myš liší od všech ostatních počítačových periferií,“ uvedl k novince nazývané Felt Mouse její tvůrce Joey Roth.

Podle něj používáme myš podobně jako boty nebo rukavice. „Nechápu tedy, proč by měla být vyrobená ze stejného materiálu jako tiskárna. Je to naprostý nesmysl,“ rozohnil se.

K počítači se novinka připojuje pomocí USB kabelu. Je vybavena dvěma tlačítky i scrollovacím kolečkem pro rychlé přechody v dokumentech.

Felt Mouse navíc nesází pouze na zajímavé materiály, ale i unikátní vlastnosti. „Materiály na tvorbu myši jsem nevybíral náhodně. Díky vlněné plsti se myš svým tvarem přizpůsobí zcela lidské ruce,“ uvedl nadějný americký designér.

„V průběhu několika měsíců se tak ze sériového produktu může stát unikátní nástroj, který přesně odpovídá nárokům jednotlivých uživatelů,“ dodal Roth s tím, že myš tedy rozhodně nezůstane hranatá a plochá.

Felt Mouse je zatím pouhý prototyp. Joey Roth věří, že zájem o myšku bude tak velký, že se mu brzy podaří rozjet velkovýrobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám