Hlavní obsah

Unikátní počítačová myš od Geniusu se nasazuje jako prstýnek

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Genius představila novou počítačovou myš, která má velice netradiční tvar. Vypadá totiž jako prsten a úplně stejně se používá. Abyste s ním mohli ovládat počítač, musíte si jej nasadit na ukazováček.

Článek

„Nezáleží tedy na tom, zda sedíte v křesle v obýváku nebo stojíte kdekoli jinde v pokoji - vše funguje, jak jste zvyklí u normální myši. Laserový snímač, jehož maximální citlivost činí 1000 dpi, umožňuje precizní pohyb,“ uvedl Tomáš Perman, mediální zástupce společnosti Genius.

„Pomocí palce kontrolujete kurzor a můžete jím i rolovat při prohlížení webových stránek nebo ovládat další multimédia, jako hudbu, filmy, fotky, prezentace a elektronické knihy,“ dodal.

Genius Ring Mouse se k počítači připojuje prostřednictvím bezdrátové technologie s frekvencí 2,4 GHz. Dosah signálu by měl být podle výrobce až deset metrů.

Baterii novinky je možné nabíjet z USB portu počítače pomocí dodávaného kabelu. Kromě něj naleznete v balení ještě praktické cestovní pouzdro a ovládací software ioMedia, který slouží k nastavení myši.

Genius Ring Mouse se již prodává v tuzemských obchodech za 600 Kč.

První myš na prst se na trhu objevila už v roce 2006 a prodává se až dodnes za cenu okolo 250 Kč. Jedná se o model EEM-GTMS-300BK, proti novince je ale větší a navíc není bezdrátový.

Foto: Novinky

První myš, která se nasazuje na prst jako prsten

Technické parametry myši Genius Ring Mouse
RozhraníUSB 2.0
Podporované OSWindows 7/Vista/XP
Frekvence bezdrátové technologie2,4 GHz
Počet tlačítekTři (pravé, levé, střední)
Rozlišení1000 dpi
BaterieLi-Ion
Rozměry29,3 x 33,7 x 32 mm
Hmotnost12 g

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám