Hlavní obsah

Nový tablet od Sony má dva displeje a umí ovládat televizor

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Sony by se ráda v letošním roce stala dvojkou na trhu s počítačovými tablety. Dopomoci by jí k tomu měly dva nové modely S1 a S2, které firma v úterý představila na své tiskové konferenci. Novinky zaujmou především stylovým vzhledem, menší model S2 pak navíc dvěma displeji.

Článek

Rozdíly mezi novými tablety jsou patrné hned na první pohled. Zatímco S1 má velký 9,4palcový displej, S2 má dva malé 5,5palcové displeje, které je možné pro snazší přenášení složit. Ve složeném stavu jsou navíc chráněny oba displeje proti pádům.

U modelu S2 mohou být dva dotykové displeje využity společně nebo nezávisle. To je praktické například při psaní textu, kdy jedna obrazovka může sloužit jako virtuální klávesnice. Ve spojeném režimu pak vidíte text na obou obrazovkách, přičemž část horního plynule přechází na spodní.

Po hardwarové stránce jsou obě novinky stejné, mají dvoujádrový procesor a výkonnou grafickou kartu Nvidia Tegra 2. V jejich výbavě nechybí WiFi, Bluetooth, 3G modul a infračervený senzor, který bude sloužit k ovládání televizí Sony.

„iPad od Applu je jednoznačně králem trhu tabletů. Kdo ale bude druhý a třetí? Na to se zaměřujeme my, rádi bychom se do roka stali číslem dvě,“ řekl již dříve na veletrhu CES šéf počítačové divize Sony Kunimasa Suzuki.

Jasné zatím není, kdy přesně se tablety S1 a S2 objeví na tuzemském trhu. Společnost Sony také neuvedla, jaká bude jejich cena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám