Hlavní obsah

Kompaktní tablet od HTC chce sesadit iPad z trůnu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

iPadu přibyla další zajímavá konkurence. Tentokráte na trh s počítačovými tablety vstupuje společnost HTC, která se až doposud věnovala výrobě chytrých mobilních telefonů. Konkurenci s logem nakousnutého jablka chce novinka porazit kompaktními rozměry i zajímavými funkcemi. Nový tablet byl představen na největším veletrhu mobilních technologií na světě Mobile World Congress (MWC 2011).

Článek

Tablet HTC Flyer má širokoúhlý sedmipalcový displej s rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů. Pro porovnání dodejme, že nejoblíbenější tablet současnosti – iPad má displej s úhlopříčkou 9,7 palce a rozlišením 1024 x 768 pixelů.

Jak je tedy patrné, konkurence od Applu nemá širokoúhlý displej, což může někomu vadit především při sledování filmů, u nichž se většinou zobrazují černé pruhy nahoře i dole. Obraz takto oříznou samozřejmě i některé notebooky a televizory, ale iPad má na rozdíl od nich velice malý displej, a tak je ubrání každého centimetru obrazu velice znát.

Novinka od HTC je vybavena procesorem Qualcomm s frekvencí 1,5 GHz, který má k dispozici 1 GB operační paměti. iPad má gigahertzový procesor a 256MB paměť.

Foto: Novinky

HTC Flyer

Pro uložení dat je HTC Flyer vybaven 32GB pamětí. Tuto kapacitu je navíc možné rozšířit díky slotu na paměťové karty - podporován je typ SD. Konkurence od Applu se nabízí až v 64GB verzi, ale není ji možné bez speciálního adaptéru doplnit paměťovými kartami.

Novinka má rozměry 195 x 122 x 13 mm a hmotnost příjemných 415 gramů. Ve výbavě tabletu nechybí Bluetooth, WiFi, či GPS. Dodáván bude s operačním systémem Android.

Samozřejmostí jsou dvě vestavěné kamery. Jedna má rozlišení pět megapixelů a autofokus. Druhá s rozlišením 1,3 MPx slouží pro videokonference. Apple nevybavil iPad žádnou kamerou.

Zaměřeno na hráče

HTC Flyer je jedním z prvních tabletů, který má plně integrovanou herní službu OnLive. Ta umožňuje hrát nové počítačové hry i na méně výkonném hardwaru. Přímo na novince si tak budete moci zahrát výkonnostně náročné tituly, jako je Assassin’s Creed II, NBA 2K11 nebo Lego Batman.

HTC Flyer by se měl na evropském trhu objevit na začátku druhého kvartálu, tedy nejspíše okolo dubna. Neznámá je však prozatím jeho cena.

Reklama

Výběr článků

Načítám