Hlavní obsah

Nový tablet od MSI s Windows 7 míří do Česka, bude stát 13 tisíc

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost MSI uvede začátkem příštího týdne na český trh nový počítačový tablet s označením WindPad 100W. Ten se bude snažit konkurovat iPadu zajímavou výbavou, ve které nechybí například HDMI port pro snadné připojení tabletu k televizoru. Novinku bude pohánět operační systém Windows 7.

Foto: Novinky

MSI WindPad 100W

Článek

MSI WindPad 100W je vybaven procesorem Intel Menlow Z530, který pracuje na frekvenci 1,6 GHz. K dispozici má 2GB operační paměti. Pro srovnání, iPad má gigahertzový procesor a 256MB paměť.

Výkon obou zařízení ale nejde přímo srovnávat, protože systémy od Applu nabízejí zpravidla i na méně výkonném hardwaru díky optimalizaci vyšší rychlost. Jaký přístroj bude výkonnější, ukážou teprve až testy.

Širokoúhlý displej hraje prim

iPad má displej s úhlopříčkou 9,7 palce a rozlišení 1024 x 768 pixelů, což dokáže vykouzlit dokonalý obraz při prohlížení fotografií i videa. Právě monitor ale řada uživatelů iPadu vyčítá.

Není totiž širokoúhlý, a tak se při sledování filmů musíte smířit s černými pruhy nahoře i dole. Je pravda, že stejně film ořízne i každý druhý notebook a dokonce i některé televizory, ale iPad má na rozdíl od nich velice malý displej, a tak je ubrání každého centimetru obrazu velice znát.

Výtkám uživatelů se nejspíše chtěla společnost MSI vyhnout, a tak je model WindPad 100W vybaven širokoúhlým displejem s úhlopříčkou 10,1 palců a rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů.

WinPad má USB i HDMI

Pro uložení dat je WinPad vybaven 32GB SSD diskem. Tuto kapacitu je navíc možné rozšířit díky slotu na paměťové karty - podporován je typ SD. Konkurence od Applu se nabízí až v 64GB verzi, ale není možné jí bez speciálního adaptéru doplnit paměťovými kartami.

Ve výbavě novinky nechybí ani USB, HDMI, dvojice webkamer s rozlišením 1,3 Mpx (přední a zadní), WiFi, či pohybový senzor pro automatické převracení displeje. O grafický výkon se stará integrovaný čip Intel GMA 500.

MSI WindPad 100W se bude dodávat s předinstalovaným operačním systémem Windows 7. Na pultech obchodů se objeví hned na začátku příštího týdne za cenu 12 900 Kč.

Cena iPadu v Česku startuje na 12 000 korunách za verzi WiFi. 3G varianta vyjde na 13 500 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám