Hlavní obsah

Unikátní tablet se dvěma displeji bude konkurovat iPadu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěchu iPadu od Applu se rozhodli dva Američané Babur Habib a Osman Rashid založit vlastní firmu, která se bude zabývat výrobou počítačových tabletů. Výsledkem je zařízení s názvem Kno. To nad konkurencí vyniká hned na první pohled – má totiž dva displeje.

Foto: Novinky

Tablet Kno

Článek

Oba displeje tabletu Kno jsou dotykové, přičemž mají úhlopříčku 14,1 palce a rozlišení 1440x900 obrazových bodů. iPad má úhlopříčku 9,7 palce a rozlišení jen 1024x768 pixelů.

Novinka je poháněna mobilním procesorem Nvidia Tegra 200, který je taktován na 1 GHz. Měla by tedy nabídnout obdobný výkon jako konkurence s logem nakousnutého jablka. K dispozici je 512 MB operační paměti.

Foto: Novinky

Tablet Kno

Zařízení data ukládá na vestavěnou flashovou paměť s kapacitou až 32 GB. Tabletu nechybí ani WiFi, Bluetooth, USB, či vestavěný pohybový senzor pro automatické otáčení displeje.

Přístroj má vestavěnou baterii, která by jej měla udržet v provozu šest hodin. To není příliš mnoho, ale je to daň za dva velké displeje.

Foto: Novinky

Tablet Kno

Případné zájemce nepotěší ani hmotnost tabletu – 2,5 kg je třikrát více než u iPadu. Rozměry novinky jsou 35x46,5×2,9 cm.

Přenosný počítač Kno se již nyní prodává v zahraničí. Jeho cena se liší podle velikosti paměti – 16GB verze vyjde na 900 USD (16 200 Kč), zatímco 32GB model stojí 1000 USD (18 tisíc korun).

Foto: Novinky

Tablet Kno

Zakoupit je možné také tablet s jedním displejem, který jinak nabízí zcela totožné technické parametry. Výrobce si jej cení na 600 USD (10 800 Kč) za 16GB variantu, respektive na 700 USD (12 600 korun) za 32GB verzi.

Foto: Novinky

Tablet Kno

Foto: Novinky

Tablet Kno

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám