Hlavní obsah

Nový stolní počítač vypadá jako nadupaný sportovní automobil

Novinky, Miloslav Fišer

Speciálně pro fanoušky supersportu Camaro vyrobila automobilka Chevrolet novou počítačovou sestavu, která vypadá přesně jako tento legendární vůz. Upozornil na to zahraniční server Motor Ward.

Článek

Nový počítač Chevrolet Camaro spadá do kategorie takzvaných nettopů. Tyto počítače jsou menší a levnější než běžné osobní počítače a přitom nabídnou podobný výkon, jako jejich větší bratříčci.

Srdcem počítače je dvoujádrový procesor Intel Atom 330 s frekvencí 1,6 GHz. Dostatečný výkon zajišťuje grafická karta GeForce 9400 integrovaná se sdílenou pamětí až 896 MB, která nabízí digitální výstup, ohromný výkon i pro 3D, hodí se tak i pro OS Windows Vista a 7. Dekódování HD videa je samozřejmostí, podobně jako podpora pro CUDA aplikace.

Sestava má k dispozici 4 GB operační paměti typu DDR2, kterou lze díky dvěma slotům jednoduše rozšířit až na 8 GB. Pro ukládání dat slouží pevný disk s kapacitou pouhých 500 GB a rychlostí 7 200 ot./min.

K internetu se novinka připojuje prostřednictvím standardu WiFi. Sestavě nechybí ani vestavěná DVD vypalovačka. Ta je umístěna na přední straně pod předními světlomety.

Automobilový počítač má dokonce funkční i světla. První se rozsvítí při spuštění počítače, zadní blikají při práci pevného disku.

Sestava se již nyní prodává na zahraničních stránkách společnosti Camaro, mezi příslušenstvím a doplňky k automobilům. Její cena startuje na 1299 USD, což je v přepočtu necelých 22 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám