Hlavní obsah

Levný tablet s Androidem bude konkurovat iPadu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z nových tabletů, které se snaží konkurovat oblíbenému iPadu od Applu, je zařízení Rydeen GCOM701. To je sice méně výkonné než počítač s logem nakousnutého jablka, ale mělo by být také o polovinu levnější.

Foto: Novinky

Rydeen GCOM701

Článek

Tablet Rydeen GCOM701 je vybaven sedmipalcovým displejem s rozlišením 800 x 480 obrazových bodů. Stejně velký displej má také iPad, ale nabízí vyšší rozlišení 1 024 × 768 bodů.

Kromě dotykové obrazovky bude přístroj možné ovládat také pomocí pěti tlačítek a čtyřsměrného kurzoru, který je umístěn pod displejem.

Pomalejší než iPad

Novinka je vybavena procesorem Armada s taktem 800 MHz (iPad má přitom 1000MHz čip). Při práci bude tedy nejspíše tablet společnosti Rydeen o něco pomalejší než konkurence od Applu.

Rydeen GCOM701 bude dodáván s operačním systémem Android. Podle informací výrobce by měl na baterii vydržet pracovat až osm hodin.

Na trhu by se novinka měla objevit těsně před Vánocemi. Přesná cena zatím není známa, podle použitých součástek by ale mohla být až dvakrát nižší než v případě iPadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám