Hlavní obsah

Samsung si brousí zuby na iPad, během září začne prodávat tablet Galaxy Tab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První počítačový tablet od korejského koncernu Samsung se začne prodávat za dva týdny pod názvem Galaxy Tab. Přístroj s úhlopříčkou téměř 18 centimetrů pracuje s operačním systémem Android a nabídne přístup k literatuře, hudbě a filmům, uvedl Samsung na veletrhu spotřební elektroniky IFA v Berlíně. V Evropě půjde tablet do prodeje v polovině září.

Článek

Tablety vyplňují mezeru mezi tradičními počítači a vyspělými mobilními telefony. Podle analytiků bude klíčem úspěchu přístroje cenová politika Samsungu. Se svými vlastními tablety se snaží přijít na trh další světoví výrobci mobilů a počítačů včetně Nokie a Hewlett-Packardu, kteří chtějí využít vlny, na níž se nese prodej iPadů od firmy Apple.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy Tab

Americký Dell například oznámil minulý měsíc, že na americký trh pustí svůj tablet Dell Streak. Na veletrhu IFA předvedla i britská společnost Binatone několik tabletů s Androidem a s cenami od 170 eur (4200 Kč).

Samsung odmítl uvést cenu pro svůj Galaxy Tab. Vysvětlil to tím, že bude záležet na balících nabídek operátorů v jednotlivých státech. Aby se přístroj ukázal jako vstřícnější alternativa iPadu a měl v předvánočním prodeji úspěch, bude muset podle analytiků přijít na trh s výrazně nižší cenou proti iPadu, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám