Hlavní obsah

Nejmenší projektor na planetě se ukrývá ve snubním prstýnku

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglický umělec Luke Jerram dlouho přemýšlel, jak co nejoriginálněji požádat svojí ženu o ruku. Nakonec vymyslel opravdu romantické gesto – vyrobil nejmenší projektor na světě, který ukryl do snubního prstenu. Díky tomu si jeho vyvolená Shelina Nanji může kdykoliv připomenout ty nejhezčí okamžiky jejich společného života.

Článek

Prstýnek je na první pohled k nerozeznání od obyčejného prstýnku. Pouze místo drahého kamenu je v něm vsazeno zvětšovací sklíčko.

Na protilehlé spodní straně je vyříznuto okénko pro film. Do něj vložil Luke několik rodinných snímků. Celkově se jich prý do prstenu vejde několik desítek.

„Nejtěžší bylo pro prstýnek vybrat to správné zvětšovací sklo. Vše ostatní už byla hračka,“ prozradil Jerram.

Když si chce Shelina oblíbené momentky prohlédnout, stačí, aby vešla do tmavé místnosti a rozsvítila kapesní LED baterku. Stejně dobře ale prý poslouží i jiný zdroj světla, jako je svíčka nebo zapalovač.

Prsten s projektorem štěstí nepřinesl 

Příliš štěstí ale promítací prsten rodině nepřinesl. V den kdy se vzali, totiž jejich dům navštívili zloději, kteří ukradli automobil, elektroniku i oblečení. Mimo jiné také šperkovnici, v níž měla Shelina snubní prstýnek ukrytý.

„Promítací prsten byl unikátem, který už nikdy nevytvořím znovu,“ prozradil na blogu Jerram s tím, že aktuálně pracuje na zajímavém mluvícím prstýnku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lidé v New Yorku si mohou na ulici zahrát na pianoVideo: Reuters

Luke Jerram rozhodně není nějakým bezejmenným umělcem. Na konci června vytvořil zajímavý umělecký projekt 'Zahraj si na mě, jsem tvůj', v rámci kterého po New Yorku rozmístil takzvaná veřejná piana.

Někteří ze zájemců na klavír v životě nehráli, jiní mají důkladnou hudební průpravu. Na 60 pian umístěných na rušných křižovatkách, v parcích nebo na stanicích metra si může zahrát každý, napsala ČTK. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám