Hlavní obsah

Microsoft tajně vyvíjí počítačovou myš, která rozezná několik dotyků najednou

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Microsoft nejspíš brzy odhalí novou počítačovou myš, která bude vybavena unikátním multidotykovým senzorem. Myš s velice podobným ovládáním představila již loni firma Apple.

Článek

Na nové myši nenaleznete žádná tlačítka, ani scrollovací kolečko. Vše se ovládá pouze pomocí prstů na průhledné dotykové plošce. K počítači se bude připojovat pomocí bezdrátové technologie.

I když o zajímavé periferii zatím nejsou známy žádné informace, pracovat by měla velice podobně jako konkurenční myš Magic Mouse od Applu, která byla představena loni v říjnu. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Apple Magic Mouse

Magic Mouse také nemá žádná tlačítka, ale pouze dotykový senzor. Pokud na něm chcete simulovat běžné kliknutí pravým nebo levým tlačítkem, stačí jednoduše stisknout příslušný horní roh myši.

Jednoduchým posunutím prstu po vrchní ploše zařízení také můžete scrollovat v dokumentech nebo na internetu, a to ve všech směrech.

Zajímavá je také funkce swipe, ke které jsou zapotřebí dva prsty. Pokud s nimi přejedete najednou zprava doleva nebo v obráceném směru, můžete jednoduše procházet internetové stránky v prohlížeči Safari, hudební knihovnu v iTunes, či přepínat mezi obrázky v iPhoto.

Kdy přesně se objeví myš od Microsoftu na trhu, ani jaká bude její cena, zatím není známo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám