Hlavní obsah

Speciální rámeček promění obyčejný monitor v dotykový

Novinky, Miloslav Fišer

Libovolný monitor nebo televizor se může jak mávnutím kouzelného proutku proměnit v několikanásobně dražší dotykový panel. Umožňuje to nový speciální rámeček od společnosti Albatron. Upozornil na to server Legit Reviews.

Foto: Novinky

Dotykový rámeček Albatron EM215

Článek

Nový rámeček Albatron EM215 se jednoduše nacvakne na obrazovku monitoru a připojí se k počítači prostřednictvím USB konektoru. Aniž by bylo nutné cokoliv nastavovat, celá plocha bude schopná rozeznat hned několik doteků najednou. Zařízení je totiž multidotykové.

To znamená, že si budete moci jednoduše podepsat e-mail před odesláním, nebo například pomocí dvou prstů zvětšit či zmenšit velikost webové stránky, tak aby měla ideální velikost pro prohlížení.

Multidotykové ovládání jen pro Windows 7 

Multidotykové ovládání je ale funkční pouze v operačním systému Windows 7. Ve Vistách a XPčkách zařízení zvládne rozeznat jen jeden prst.

Novinka má úhlopříčku 21,5 palců. Bezproblémově by měla jít přidělat na všechny menší displeje s poměrem stran 16:9 i 4:3. U 22palcových a větších displejů je sice rámeček použitelný, ale nebude kvůli němu vidět část plochy.

Kompatibilní by zařízení mělo být také s notebooky. Jak přesně ale funguje v praxi, firma zatím neprozradila.

Cena novinky by se měla pohybovat okolo čtyř tisíc korun. Poprvé ji společnost Albatron plánuje představit na tchajwanském veletrhu Computex 2010, který se bude konat od 1. do 5. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám