Hlavní obsah

Hewlett Packard představil speciální netbook pro ženy

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tuzemském trhu je nepřeberná nabídka miniaturních a levných netbooků. Vybírat ten nejvhodnější model můžete zpravidla jen podle velikosti operační paměti, kapacity pevného disku a rozlišení displeje. Ostatní parametry jsou totiž takřka na chlup stejné. I proto se společnost Hewlett Packard rozhodla odlišit a vytvořila speciální netbook, který je určen především pro něžnější pohlaví.

Článek

Nový netbook HP Mini 210 Vivienne Tam Edition se snaží ženy zaujmout především atraktivním designem. Ten pro společnost Hewlett-Packard vytvořila designérka Vivienne Tamová, po které je i samotné zařízení pojmenováno.

Foto: Novinky

HP Mini 210-1000 Vivienne Tam Edition

Design novinky odráží vzhled kolekce Tam jaro 2010, která je inspirována klasickou čínskou romancí „Motýlí milenci“, tedy příběhem svobody, lásky a nápaditosti. „Při mé práci módní návrhářky jsem se vždy snažila hledat inspiraci ve slučování navzájem kontrastních světů,” uvedla Tam.

Kromě zajímavého designu ženy jistě ocení u laptopu i funkci zrcadlo. Ta dokáže displej za pomoci webkamery proměnit v zrcadlo. „Stačí zmáčknout tlačítko a vidíte se jakoby v zrcadle, takže se můžete v klidu nalíčit,“ řekl Novinkám Petr Kheil, ředitel sekce osobních počítačů společnosti Hewlett-Packard.

Foto: Novinky

HP Mini 210-1000 Vivienne Tam Edition

HP Mini 210 Vivienne Tam Edition má displej o velikosti 10,1 palců a rozlišení 1024 x 576 obrazových bodů. Srdcem přístroje je procesor Intel Atom s frekvencí 1,83 GHz. O grafický výkon se stará čip Intel GMA 3150. Netbook má k dispozici 2GB operační paměť typu DDR2 a integrovaný grafický čip Intel GMS 950. Samozřejmostí je vestavěná čtečka paměťových karet a podpora bezdrátových sítí WiFi a Bluetooth.

Data je možné ukládat na 320GB pevný disk. Laptop je dodáván s operačním systémem Windows 7 od Microsoftu. Rozměry novinky jsou 26,8 x 17,8 x 2,83 centimetru při hmotnosti 1,22 kilogramů.

Netbook HP Mini 210 Vivienne Tam Edition je v Česku již dostupný za cenu 12 500 Kč. Zakoupit je možné také bezdrátovou myš v edici Vivienne Tam za 690 korun.

Foto: Novinky

Myš v edici Vivienne Tam

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám