Hlavní obsah

V Německu začal největší veletrh výpočetní a telekomunikační techniky CeBit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hannover

V německém Hannoveru se v úterý veřejnosti otevře největší mezinárodní veletrh výpočetní a telekomunikační techniky CeBit. Do soboty na něm své novinky představí 4157 vystavovatelů ze 68 zemí světa včetně České republiky.

Článek

Motto tohoto ročníku zní Connected Worlds (Propojené světy) a zaměří se na technologie, které spojují nejrůznější média. Mezi ně patří například chytré mobilní telefony, takzvané smartphony, které skloubily mobilní komunikaci s internetem.

K trendům letošního CeBitu bude patřit také takzvaný cloud computing, jenž umožňuje spouštění počítačových aplikací nebo ukládání dat přímo na síti. Své plány na tomto poli bude v úterý v Hannoveru prezentovat mimo jiné počítačový gigant Microsoft.

Veletrh, který se v dolnosaském městě koná od roku 1986, představí rovněž poslední novinky v 3D a ekologicky šetrných IT technologiích. Odborné diskuze se zaměří například na ochranu dat a bezpečnost internetu.

Jako první si expozice v úterý ráno prohlédne německá kancléřka Angela Merkelová spolu se španělským premiérem Josém Luisem Zapaterem. Jeho země je partnerským státem letošního ročníku veletrhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám