Hlavní obsah

Počet prodaných mikroprocesorů letos stoupne o 15,1 procenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světový prodej mikroprocesorů letos vzroste v objemu asi o 15,1 procenta, odhaduje průzkumová agentura IDC. Třetí a čtvrté čtvrtletí minulého roku přitom přinesla rekordní prodané objemy čipů, připomíná úterní zpráva.

Foto: Archiv, Novinky

Procesor Intel Core 2 Quad Q9550

Článek

Výrobci čipů Intel a Advanced Micro Devices (AMD) dosáhli lepších výsledků za poslední loňské čtvrtletí, než se očekávalo. Mezi investory a ekonomy to posílilo naděje, že se letos poptávka po zboží s čipy výrazně oživí. Zlepšují se spotřebitelské výdaje a podniky také opět uvolňují peníze na nákup technologií. Nárůst se očekává zejména ve druhé polovině letošního roku.

Analytik IDC Shane Rau upozornil, že pozoruje změnu v trendech poptávky. Zatím byl velký zájem o levnější čipy, které pracují v netboocích, tedy malých laptopech s přístupem na internet a k e-mailu.

Rau podotkl, že se v posledním čtvrtletí zvýšila poptávka po procesorech s vyšším výkonem. To také zvýšilo průměrnou prodejní cenu o 6,7 procenta proti předchozímu čtvrtletí, napsala agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám