Hlavní obsah

Nové počítače od Asusu se ukrývají v monitorech i klávesnicích

Novinky, Miloslav Fišer
Las Vegas

Na největší světové výstavě spotřební elektroniky Consumer Electronics Show (CES), která se konala minulý týden v Las Vegas, představila společnost Asus dva nové počítače. Zatímco jeden z nich se ukrývá v tenkém rámu monitoru, druhý je vtěsnán přímo do kompaktní klávesnice.

Foto: Novinky

ASUS EeeKeyboard PC

Článek

První představený počítač s názvem Asus EeeTop PC ET2010AG spadá do kategorie takzvaných all-in-one řešení. To znamená, že všechny nejdůležitější hardwarové součásti, jako je základní deska, procesor, nebo grafická karta, jsou umístěny přímo v samotném monitoru.

Zpravidla tak k těmto počítačům stačí připojit klávesnici s myší a rovnou můžete začít pracovat.

Foto: Novinky

Asus

Srdcem nového modelu ET2010AG je dvoujádrový procesor AMD Athlon II X2 250 s frekvencí 3,0 GHt. O grafické operace se stará dedikovaná karta ATI Radeon HD 5470, která nabízí dostatečný výkon i pro hraní novějších počítačových her.

Monitor počítače má úhlopříčku 20 palců s poměrem stran 16:9 a rozlišením 1600 x 900 obrazových bodů. PC sestava dokáže díky vestavěným reproduktorům přehrávat také zvuk, a to rovnou v SRS Premium Surround Sound kvalitě. 

Počítač ukrytý v klávesnici

Druhým představeným počítačem na veletrhu CES od společnosti Asus byl unikátní domácí počítač s názvem EeeKeyboard PC. Tato novinka se na první pohled nijak výrazně neliší od obyčejné klávesnice, místo numerického bloku kláves však disponuje vestavěným displejem.

Displej má úhlopříčku pět palců a je možné jej ovládat dotykem. Tento miniaturní monitor dovolí snadno pracovat s různými programy, jako jsou například on-line chaty nebo multimediální přehrávače. Zároveň je displej možné použít také jako touchpad, nebo jej naprogramovat tak, aby zobrazoval klávesy rychlého spuštění a klávesové zkratky pro snadnější přístup k aplikacím a webu.

Foto: Novinky

Asus

Krom vestavěného displeje je možné k počítači samozřejmě připojit také standardní monitor. To je možné buď pomocí tradičního VGA výstupu, HDMI konektoru, či prostřednictvím unikátního bezdrátového adaptéru. Poslední řešení je vhodné především pokud budete používat EeeKeyboard PC v obývacím pokoji u televizoru.  

Kompletní konektorová výbava počítače, pomocí níž je možné připojit k sestavě další příslušenství, se nachází na zadní straně. V ní samozřejmě nechybí audio konektory pro připojení mikrofonu a sluchátek, síťové rozhraní, či tři USB porty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám