Hlavní obsah

Firma Fujitsu varovala před přehřívajícími se bateriemi v noteboocích

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačová společnost Fujitsu vydala v úterý tiskové prohlášení, v němž varuje zákazníky před přehřívajícími se bateriemi v některých typech svých notebooků. Akumulátory bude firma lidem v rámci speciálního programu z preventivních důvodů bezplatně vyměňovat.

Článek

Stahovat baterie bude Fujitsu u notebooků řady Amilo, konkrétně modelů Pa2510, Pi2512 a Pi2515, které byly vyrobeny mezi dubnem 2007 a červnem 2009. Zbylé modely této řady by neměly být jakkoliv postiženy. Stejně tak se program výměny netýká notebooků Amilo Pro ani Lifebook.

Vyměňovat baterie začala společnost Fujitsu po upozornění několika zákazníků, kteří shodně popisovali problémy s přehříváním akumulátorů a zároveň obavy z jejich případného vznícení. Žádná vážná nehoda se ale v souvislosti s bateriemi nestala.

Podle vyjádření výrobce mohou lidé původní baterie z notebooků vyjmout a prozatím pracovat pouze s napájecím síťovým zdrojem notebooku, dokud jim nebude doručen nový akumulátor. Ověřit přesný model notebooku mohou lidé přímo na stránkách společnosti Fujitsu, kde naleznou i přesné pokyny pro výměnu baterie.

Problémy s přehříváním baterií u notebooků měly v roce 2006 také společnosti firmy Dell, Apple, Lenovo či Toshiba. Ty musely tehdy stáhnout dohromady více než osm miliónů baterií vyrobených firmou Sony. [celá zpráva]

  • Internetové stránky pro výměnu baterií v noteboocích Fujitsu naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám