Hlavní obsah

Nová GPS navigace pro začátečníky nabídne mapy celé Evropy

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost TomTom představila novou automobilovou navigaci určenou především pro začátečníky. Vhodná je ale také pro uživatele, kteří nepotřebují nadstandardní funkce, jako je například bluetooth handsfree. Nabízena je varianta s pokrytím celé Evropy, nebo s mapami Itálie a střední i východní Evropy, které obsahují i Českou republiku.

Foto: Novinky

TomTom Start IQ

Článek

Nové navigační zařízení TomTom Start IQ má dotykový displej s úhlopříčkou 3,5 palce, pomocí kterého se ovládají všechny jeho funkce.

Novinka navíc umožňuje měnit barevné kryty navigace, jako je tomu u některých mobilních telefonů. K dispozici jsou barvy, jako je žlutá, stříbrná, modrá, fialová, červená, nebo oranžová.

Foto: Novinky

TomTom Start IQ

O tom, že je navigace určena především pro začátečníky vás přesvědčí přístroj hned po spuštění. Místo menu s nepřeberným množstvím funkcí jsou na dotykovém displeji k dispozici pouze ikony pro naplánování trasy a prohlížení mapy.

Přesto zařízení nabídne i pokročilejší funkce, jako je výpočet trasy za pomoci skutečných průměrných rychlostí, automatické přepočítání trasy při chybném odbočení, pokračování v navigaci i při ztrátě signálu, či opravy mapových podkladů pomocí Map Share.

Navigace TomTom Start IQ je již nyní nabízena v českých obchodech. Její cena se liší podle nabízených mapových podkladů. Za variantu s mapami Itálie a střední i východní Evropy, které obsahují i Českou republiku, zaplatíte 3200 korun, Přístroj s celou Evropou vyjde na 3700 Kč. Každý výměnný barevný kryt stojí necelých 400 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám