Hlavní obsah

Nová luxusní hliníková klávesnice dokáže nahradit i počítačovou myš

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Enermax vyrobila novou luxusní klávesnici, která dokáže nahradit i běžnou počítačovou myš. Disponuje totiž speciálním polohovacím zařízením, takzvaným trackballem, který dokáže ovládat kurzor na monitoru. Novinka je tak určena především pro HTPC sestavy v obývacích pokojích, kde by bylo použití obyčejné myši velice obtížné. Upozornil na to zahraniční IT server Tech Connect.

Foto: Novinky

Hliníková klávesnice Enermax

Článek

Celá klávesnice je vyrobena z broušeného hliníku. Tlačítka mají nízký profil, díky čemuž se na nich píše podobně, jako je tomu u většiny notebooků. Speciální trackball, který nahrazuje funkce běžné myši, je umístěn v pravém horním rohu.

Trackball má rozlišení 1200 dpi a ovládá se velice jednoduše. Prstem po něm přejíždíte přesně tím směrem, kterým chcete, aby se na monitoru pohyboval kurzor myši. Oproti běžné myši je tento způsob ovládání daleko přesnější, což ocení především grafici.

Foto: Novinky

Hliníková klávesnice Enermax

K počítači se novinka připojuje pomocí bezdrátového USB adaptéru. Ten pracuje na frekvenci 2,4 GHz a má dosah až deset metrů. O napájení se starají dvě tužkové baterie.

Hliníková klávesnice společnosti Enermax má rozměry 319 x 193 x 33 mm a hmotnost 800 gramů. Novinka prozatím není dostupná v českých obchodech. V zahraničí se ale prodává za 75 eur, tedy za necelé dva tisíce korun.  

Foto: Novinky

Hliníková klávesnice Enermax

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám