Hlavní obsah

Jak se zobrazují předměty na unikátním 3D monitoru od Sony

Novinky, Miloslav Fišer
Tokio

Redaktoři zahraničního IT serveru Engadget navštívili veletrh Digital Content EXP0 2009, který probíhá od čtvrtku do neděle v Tokiu. Na něm společnost Sony odtajnila, jak se zobrazují předměty na jejich unikátním 3D monitoru. Ten dokáže zobrazit trojrozměrný obraz v horizontální rovině ze všech stran.

3D displej od Sony

 
Článek

Nový 3D displej od Sony má válcovitý tvar, díky čemuž je možné zobrazený předmět sledovat v trojrozměrném pohledu v úhlu 360 stupňů. V praxi to znamená, že okolo tohoto displeje můžete chodit a ze všech stran uvidíte reálně zobrazený předmět.

Jak přesně 3D technologie u monitoru funguje, prozatím společnost Sony tají. Prozatím je pouze jasné, že obraz dokáže zařízení zobrazit až v rozlišení 95 x 128 obrazových bodů, přičemž zobrazované pixely mají barevnou hloubku 24 bitů.

Foto: Novinky

Sony

FOTO: Novinky

Unikátní 3D monitor je prozatím prototypem. Společnost Sony přesto věří, že se již během několika let začne masově vyrábět, přičemž lidé by je mohli například používat pro vizualizaci předmětů při internetových nákupech.

První informace o unikátním 3D displeji vypustila společnost Sony na začátku tohoto týdne, jak jsme psali již dříve. [celá zpráva

Budoucnost třetího rozměru je v unikátních kulatých displejích

Stejně jako nahradily LCD monitory neohrabané CRT obrazovky, v blízké budoucnosti čeká podle odhadů analytiků sféru displejů a televizorů nová revoluce - trojrozměrný obraz. Firmy po celém světě už nyní pracují na nových technologiích, které by člověka dokázaly daleko více vtáhnout do děje hry nebo filmu. Novinkou na poli monitorů je unikátní kulatý displej, který nastiňuje, jakým směrem se bude ubírat budoucnost. [celá zpráva]

FOTO: Novinky

Obyčejné televizory brzy nahradí 3D obrazovky

Už příští rok na jaře se dočkáme možnosti pořídit si do domácnosti televizor, který bude schopen reprodukovat trojrozměrný filmový obraz. Technologie v plném rozlišení jednoduše označená 3D Full HD. Do pohodlí domova se tak dostane fascinující filmová technologie, která je v současnosti u nás dostupná jen ve speciálních digitálních kinech.

Vývoj televizorů se nezastavil u plochých obrazovek, rozlišení Full HD ani LED podsvícení. Horkou novinkou pro náročné diváky jsou čerstvě představené ploché televizory s Full HD rozlišením, které podporují zobrazovací trojrozměrnou technologii, známou u nás předtím jen z kino technologie IMAX či nedávno rozšířeného promítání v sálech 3Digital u Palace Cinemas. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám