Hlavní obsah

Příští rok by se mělo podle Aceru začít prodávat více počítačů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Třetí největší výrobce osobních počítačů na světě, tchajwanský Acer, očekává v příštím roce, že se růst trhu obnoví. Letos tržby za prodej počítačů firmě stagnují. Uvedl to v Londýně generální ředitel a prezident podniku Gianfranco Lanci.

Foto: Archiv, Novinky

Drobné rozměry nettopu AspireRevo v porovnání s dalším počítačovým příslušenstvím.

Článek

"Myslím, že bychom v růstu tržeb mohli být zpátky někde u 15 procent," uvedl manažer v předpovědi na příští rok. Opírá se přitom o vývoj poptávky. "Prodané jednotky nadále porostou zhruba mezi 25 až 30 procenty," dodal.

Lanci uvedl, že v posledním čtvrtletí roku by mohly být tržby Aceru velmi blízko rekordu 167 miliard tchajwanských dolarů, které podnik odhaduje za třetí čtvrtletí. "Na konci roku bychom mohli dosáhnout více méně těch samých tržeb jako v minulém roce, což je velmi dobrý výsledek," podotkl manažer. "Kvůli finanční krizi jsme tak ztratili jeden rok," shrnul.

Acer je mezi výrobci osobních počítačů jediným, kdo má v nabídce vedle chytrých mobilních telefonů také sortiment od netbooků přes notebooky po stolní počítače.

Analytici předpokládají, že se Acer a jeho větší rival Hewlett-Packard dostanou z nynější situace rychleji než jejich rivalové Lenovo z Číny a americký Dell. Poukazují přitom na to, že se Acer opírá o spotřebitele a HP má rozmanitou nabídku, napsala agentura Reuters.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám