Hlavní obsah

Netradiční duální displej je možné otáčet všemi směry

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Evga je známá především jako výrobce grafických karet a základních desek. Nyní ale tento výrobce uvádí na trh netradiční duální displej, který se skládá ze dvou samostatných LCD panelů. Ty je možné otáčet takřka všemi směry. Upozornil na to zahraniční IT server Engadget.

Foto: Novinky

Duální monitor EVGA InterView 1700

Článek

Nové netradiční zařízení s názvem InterView 1700 od společnosti Evga se skládá ze dvou 17palcových monitorů, které jsou připevněny k jednomu mohutnému podstavci.

Foto: Novinky

Duální monitor EVGA InterView 1700

Na tom by nebylo na první pohled nic zajímavého, ale oba LCD panely je možné okolo vodorovné osy natáčet o 180 stupňů. Po svislé ose můžete navíc každý z monitorů otočit v obou směrech až o 90 stupňů.

Foto: Novinky

Duální monitor EVGA InterView 1700

Při otočení se obraz dokáže sám překlopit, stejně jako je tomu například u iPhonu nebo nových komunikátorů od HTC a Nokie. Oba panely mají stejné rozlišení 1440 x 900 obrazových bodů, kontrastní poměr 500:1 a jas 220 cd/m2.

Foto: Novinky

Webkamera

Nejslabší stránkou monitoru jsou jeho pozorovací úhly; 45°v horizontálním úhlu pohledu, 30° směrem dolů a 20° vzhůru. Takto mizerné parametry dnes již nenaleznete ani u těch nejlevnějších LCD panelů.

Foto: Novinky

Konektorová výbava monitoru

Duální monitor se k počítači připojuje pomocí digitálního DMS konektoru, který je umístěn na zadní straně podstavce. K němu je nutné připojit speciální rozdvojku se dvěma klasickými DVI konektory.

Foto: Novinky

Duální monitor EVGA InterView 1700

Doporučená prodejní cena duálního monitoru InterView 1700 od společnosti Evga byla stanovena na 649 USD, tedy v přepočtu neskutečných 11 900 Kč. Kvůli vysoké pořizovací ceně prozatím není vůbec jasné, zdali se novinka objeví na tuzemském trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám