Hlavní obsah

Nové digitální fotorámečky od Toshiby nabídnou bezdrátové připojení k internetu

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Toshiba představila dva nové digitální fotorámečky s vestavěnou pamětí o velikosti 1 GB. Oba nabídnou bezdrátové internetové připojení WiFi. Pomocí něj se dokážou rámečky připojit k internetovým službám pro úschovu fotografií a automaticky zkopírovat z webu všechny fotografie do vaší sbírky. Možný je také přímý přístup na internet.

Foto: Archiv, Novinky

Nové fotorámečky JournE air disponují funkcí automatického přetáčení obrazu, podobně jako je tomu u iPhonu od Apple.

Článek

Menší a levnější digitální rámeček s názvem JournE air 801 má 8,4palcový displej s poměrem stran 4:3. Pro uložení videoklipů a fotografií disponuje novinka pamětí o velikosti 1 GB. Tu je možné dále rozšířit až o 4 GB díky paměťovým kartám typu SD, SDHC, MMC, Memory Stick, Memory Stick pro, xD.

Foto: Archiv, Novinky

Nový fotorámeček JournE air 801

:. Nový fotorámeček JournE air 801

FOTO: Archiv, Novinky

Pomocí USB kabelu je možné fotorámeček připojit k počítači a použít ho jako další monitor. Uživatelé si mohou například otevřít svou e-mailovou schránku nebo chatovací program a současně na hlavním monitoru počítače mohou pracovat s jinými aplikacemi.

Model JournE air 801 může být napájen z elektrické sítě nebo z vnitřní baterie, jejíž kapacita vydrží asi na 50 minut provozu. Oba fotorámečky mají vestavěné čidlo, díky kterému dokáže fotografie automaticky natáčet a upravovat jejich velikost tak, aby se co nejlépe využil rozměr displeje. Podobnou technologii používá například oblíbený komunikátor iPhone od Applu.

Větší rámeček nabídne dálkový ovladač a RSS čtečku

Model JournE air 1000 zobrazuje fotografie a videoklipy na LCD displeji s úhlopříčkou deset palců s poměrem stran 16:9, které lze ukládat do vnitřní paměti typu flash s kapacitou 1 GB.

Na displeji je díky internetovému připojení možné zobrazit čerstvé zprávy z internetu pomocí RSS čtečky. Fotorámeček nabízí také možnost poslechu internetových rádií. K dispozici je 30-50 předvoleb na SHOUTcast, což je internetový katalog rádií od DJs a vysílacích společností z celého světa.

Foto: Archiv, Novinky

Nový fotorámeček JournE air 1000

:. Fotorámeček JournE air 1000 disponuje dálkovým ovladačem.

:. Fotorámeček JournE air 1000 disponuje dálkovým ovladačem. FOTO: Archiv, Novinky

Rámeček je možné ovládat pomocí dálkového ovladače s infračerveným senzorem, nebo díky vymezené dotykové ploše na displeji. Model JournE air 1000 může být napájen z elektrické sítě nebo z vnitřní baterie, jejíž kapacita vydrží asi na 30 minut provozu.

Obě novinky jsou již dostupné na českém trhu. Menší model stojí čtyři a půl tisíce korun. Za větší 10palcový digitální fotorámeček zaplatíme takřka šest tisíc.

Technické parametry:

Model JournE air 1000 

  • Displej: 10 palců, část displeje umožňuje ovládání dotykem
  • Poměr stran: 16:9
  • Internetové připojení: WiFi 802.11 b/g
  • Zvuk: Dva stereo reproduktory s výkonem 0,5 W
  • Interní paměť: 1 GB
  • Další funkce: IP rádio s 30 až 50 předvolenými stanicemi
  • Výdrž baterie: 30 minut

Model JournE air 801

  • Displej: 8,4 palců
  • Poměr stran: 4:3
  • Internetové připojení: WiFi 802.11 b/g
  • Zvuk: Dva stereo reproduktory s výkonem 0,5 W
  • Interní paměť: 1 GB
  • Výdrž baterie: 50 minut

Otázkou potom zůstává, zdali se nám za takto vysokou cenu nevyplatí koupit místo fotorámečku nějaký levný miniaturní netbook, který nabídne daleko více funkcí a stejně kvalitní displej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám