Hlavní obsah

Výbuch iPodu Touch způsobil patnáctiletému chlapci vážné popáleniny

Novinky, Miloslav Fišer

Vážné popáleniny druhého stupně způsobit teprve 15letému chlapci multimediální přehrávač iPod Touch. Ten měl podle serveru Neowin.net vybuchnout přímo v chlapcově kapse, kde posléze začal hořet. Matka školáka podala na Apple žalobu.

Článek

Podle matky adolescenta je vina jednoznačně na straně výrobce – společnosti Apple. Ten podle ní pustil do prodeje závadný přehrávač, který způsobil jejímu synovi vážné popáleniny.

Proto po výrobci přehrávače žádá matka náhradu v hodnotě 225 tisíc dolarů, což je v přepočtu přibližně 4,5 miliónu korun. Apple se odmítl k celé situaci vyjádřit, počká prý na rozhodnutí soudu.

Problémy s iPody přiznal Apple již dříve

Problémy s bateriemi v iPodech přiznal výrobce již loni v srpnu. Podle Applu šlo však o starší modely, které byly prodávané v letech 2005 a 2006.

Podle agentury AP se přístroje přehřívaly, jeden z nich prý dokonce jiskřil. Apple se brání a tvrdí, že problémy jsou pouze ojedinělou záležitostí. Týkat se to může jen jedné tisíciny procenta prodaných přehrávačů iPod Nano.

Baterie v přístrojích iPod nelze snadno vyměňovat, jako je to možné v případě většiny konkurenčních výrobků. Pokud je baterie nefunkční, musí zákazník odeslat svůj iPod firmě Apple, která mu pošle nový kus, a to za poplatek pohybující se od 60 do 120 eur (platí pro Evropu) v závislosti na konkrétním modelu.

Zabíjet mohou i mobilní telefony

Exploze mobilního telefonu podle všeho zabila před rokem jihokorejského dělníka nedaleko Soulu. Muž měl mobil umístěn v náprsní kapse.

Zpravodajcům z agentury Yonhap se podařilo vyzpovídat lékaře Kima Hoona, který zasahoval v místě neštěstí. Podle něj měl muž popálenou levou stranu hrudníku a zlomenou páteř včetně několika žeber.

"Domnívám se, že tlaková vlna výbuchu poškodila jeho srdce a plíce. To bylo příčinou smrti," uvedl Hoon. Kosti si muž podle lékaře mohl zlomit po následném pádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám