Hlavní obsah

První česky mluvící iPod vám řekne, která skladba právě hraje

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple představila novou variantu hudebního přehrávače iPod shuffle, který je menší než běžná tužková baterie. Díky nové technologii navíc umí mluvit, a to samozřejmě česky. Pomocí sluchátek se tak můžete dozvědět, jak se jmenuje skladba, která právě hraje, nebo kolik ještě zbývá energie.

Článek

iPod shuffle byl vždycky nejmenším přehrávačem od společnosti Apple a pyšnil se titulem nejmenší na světě. Novinka je ale ještě o polovinu menší, než její předchůdce.

I přes své drobné rozměry nabídne vestavěný klips, pomocí kterého přehrávač připnete k jakémukoliv oblečení nejen při sportu.

:. iPod Shuffle je menší než běžná tužková baterie.

FOTO: Archiv

Kvůli drobným rozměrům a sportovnímu charakteru přehrávače na jeho těle nenaleznete žádný displej.

V minulosti se tak uživatelé museli smířit s jednoduchými tlačítky pro posun skladby a zesílení hlasitosti. U nové generace iPod shuffle se tlačítka přemístila z těla přehrávače na kabel sluchátek.

Na kabelu jsou nyní tři tlačítka pro ovládání. Funkce VoiceOver podporuje 14 jazyků včetně českého a umožňuje rychlé a pohodlné procházení playlistů v přehrávači.

:. Ovládací tlačítka jsou u nového iPodu Shuffle umístěna na sluchátkovém kabelu.

:. Ovládací tlačítka jsou u nového iPodu Shuffle umístěna na sluchátkovém kabelu. FOTO: Archiv

Při stlačení prostředního tlačítka ovladače přečte přehrávač název aktuálně přehrávané skladby a při delším stisku čte názvy jednotlivých playlistů.

Playlisty je potřeba stejně jako u všech ostatních iPodů vytvářet v programu iTunes. Playlisty umožňují přizpůsobit hudbu na různé denní aktivity, jako běhání, cvičení, jízdu autobuse nebo vlaku.

Technické parametry

  • Model: iPod shuffle třetí generace
  • Paměť: 4 GB
  • Kapacita skladeb: až 1000 (ve formátu AAC s datovým tokem 128 Kbps)
  • Paměťový slot: nemá
  • Displej: nemá
  • Dostupnost: duben 2009
  • Cena: 2650 Kč

Součástí balení jsou kromě samotného přehrávače také speciální sluchátka s integrovaným ovladačem a USB kabel k propojení s počítačem. V České republice by měl být iPod shuffle třetí generace s kapacitou 4 GB dostupný během několika následujících týdnů za cenu 2650 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám